Михайло Линецький відзвітував перед громадою

9 Грудня 2017 10:56

Вчора, 8 грудня, депутат міської ради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” Михайло Линецький відзвітував перед виборцями за 2017 рік.

На звіт завітали 4 депутати Суворовської у місті Херсоні ради (Швед Ігор Андрійович, Левківська Марія Михайлівна, Лазарєва Надія Петрівна, Омельченко Сергій Миколайович), округи яких знаходяться у межах 4-го Таврійського мікрорайону. Також на звіт завітали голови більшості ОСББ мікрорайону.

ЗВІТ ДЕПУТАТА МИХАЙЛА ЛИНЕЦЬКОГО ЗА 2017 рік

За два роки з 47 пленарних засідань був присутній на 38. У 2017 році подано 38 депутатських звернень, переважна більшість яких стосується життєдіяльності міста, зокрема Таврійського мікрорайону. Провів 13 депутатських прийомів.

В МЕЖАХ ОКРУГУ

  • З лютого по травень, відповідно до «Плану роботи депутата Михайла Линецького на 2017 рік», було запущено в експлуатацію 2 відремонтованих розподільчих пункти КП «Херсонміськсвітло», відновлено роботу понад 30 світлоточок.

  • За рік проведено поточний ремонт дорожнього покриття за адресами просп. Сенявіна, 166 (корп. 2, 3, 6, 7), продовжується ремонт по проспекту Сенявина 156 (корп. 6, 8), 49-ї Херсонської гвардійської дивізії, 16-18. Крім того, за ініціативою М.В. Линецького до «Програми поліпшення стану внутрішньобудинкових проїздів» на 2015-2019 роки включено ремонт дорожнього покриття за адресою просп. Сенявіна, 152 (корп. 1-5).

  • За рік виконано капітальний ремонт 10 ліфтів в межах округу.

  • Найбільшим досягненням вважаю  створення зони відпочинку та дозвілля в межах житлових будинків за адресами Сенявіна, 152-156. Сквер імені Руслана Сторчеуса урочисто відкрили 24 серпня. Створення скверу – це спільна ініціатива Михайла Линецького та ветеранів батальйону «Херсон». На сьогодні за рахунок коштів  міського бюджету встановлено дитячий майданчик, також днями буде споруджено спортивний майданчик. КП «Гарантія» встановила зручні лавки, а також урни для сміття на території скверу та біля дитячих майданчиків на території мікрорайону.

  • Цього року навесні було проведено 2 суботники із залученням КП «Гарантія». Комунальне підприємство виконало роботу по очищенню прибудинкових територій від звалища гілок. Крім того, проведено покіс карантинних рослин у сквері ім. О. Береша та поблизу «Амбулаторії загальної практики – сімейних лікарів» Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелеша. Традиційно навесні було передано 36 літрів фарби представникам 4 ОСББ мікрорайону, а також завезено пісок до 3 ОСББ для дитячих майданчиків.

  • За ініціативи депутата розроблено та затверджено схему оптимізації дорожнього руху на кінцевій зупинці маршрутного таксі №6, якою передбачено розширення зупиночного карману для відстою громадського транспорту, що дозволить перенести зупинку маршрутних таксі №47 та №49 з пішохідного переходу далі по проспекту Сенявіна. Також буде встановлено металеву огорожу поблизу зупинки та відновлено розмітку дорожнього покриття.

  • На виконання доручення виборців на зустрічі з прем’єр-міністром України В.Б. Гройсманом підняв актуальне питання будівництва загальноосвітньої школи в ІV Таврійському мікрорайоні. На сьогодні завершено розробку проекту школи зі спортивним комплексом, підготовлено кошторис, готується звернення до Президента та прем’єр-міністра про залучення коштів з Державного фонду регіонального розвитку на реалізацію проекту.

  • У минулому році Михайло Линецький заявив на ХІ сесії, що 2017 має стати роком реалізації міських житлових програм. Пропозиція депутата знайшла підтримку міської влади. Рішенням виконкому від 28.02.2017 було передбачено 5 мільйонів гривень на надання пільгового кредиту на придбання 10 квартир для родин учасників АТО. На сьогодні профінансовано понад 4 млн гривень, що дало можливість надати  пільгові  кредити  для 9 родин. Крім того, пропозиції М.В. Линецького враховані при прийнятті нової програми житлового будівництва на 2018-2022 роки,яку затверджено на сесії  міської ради 29 листопада 2017 року.

  • Неодноразово виступав за спрямування додаткових коштів міського бюджету на реалізацію стратегічних, загальноміських проектів (будівництво сміттєпереробного заводу, мостопереходу, впорядкування площ, скверів тощо). Завдяки активній позициї Михайла Линецького та рішенням депутатського корпусу, сьогодні стало можливим відновлення будівництва мостопереходу, значно активізувалася робота по вирішенню питання будівництва сміттєпереробного заводу.  Депутат бере участь у роботі тимчасової комісій по  контролю за  будівництвом  мостопереходу.

  • Михайло Валерійович добивався збільшення фінансування на ремонт покрівлі у НВК №56, але реалізація питання зупинилася на рівні виконкому.

  • Невирішеним залишилось і питання передачі землі у постійне користування під багатоквартирними будинками, жителі яких створили ОСББ. На жаль можливості впливати на ухвалення цього рішення депутату обмежили, всупереч Закону позбавивши права і обов’язку брати участь у роботі постійної комісії з питань комунальної власності, містобудування, архітектури і регулювання земельних відносин.

ЗА МЕЖАМИ ОКРУГУ

  • облаштовано пішохідний перехід на перехресті вулиць Потьомкінської та Гірського;

  • підтримка проектів, котрі реалізують міські бібліотеки; виділено кошти на ремонт системи водовідведення Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки

  • постійна підтримка дитячих та юнацьких турнірів з рукопашного бою;

  • робота у складі групи по визначенню економічно обґрунтованого тарифу на пасажирські перевезення, яку створив голова ОДА А. Гордєєв;

  • у 2017 році не полишав питання забезпечення херсонців якісною питною водою. Двічі зустрічався з директором КП «Водоканал» М.В. Чемерисом з приводу встановлення необхідної кількості кюветів питної води в ІV-му Таврійському мікрорайоні. Директор комунального підприємства запевнив, що вода в кранах мешканців Таврійського відповідає всім вимогам і будівництво бюветів є недоцільним. Михайло Линецький запропонував директору «Водоканалу» передбачити створення бюветів у тих мікрорайонах, де вода не відповідає вимогам якості, зокрема Центрі та ХБК.

Боротьба з карантинними рослинами

У травні депутат звернувся до міського голови з пропозицією вивчити досвід міст України по боротьбі з карантинними рослинами. Зокрема, запропонував використати досвід Запоріжжя у знищенні амброзії. У серпні за ініціативою Михайла Линецького та представників Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» у Херсоні відбувся круглий стіл присвячений боротьбі з амброзією. Про успішний досвід Запоріжжя розповів начальник управління з питань екологічної безпеки Запорізької міськради Золотарьов Гліб Анатолійович. За результатами круглого столу було створено робочу групу по розробці «Програми боротьби з карантинними рослинами». До робочої групи увійшов Михайло Валерійович.

Програму затверджено на сесії  міської ради 29 листопада 2017 року.

ДІЯЛЬНІСТЬ ХЕРСОНСЬКОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА ФОНДУ МИКОЛИ ТОМЕНКА «РІДНА КРАЇНА»

  • навесні військовослужбовцям 11-ї окремої бригади армійської авіації передали спортивне знаряддя, футбольні та волейбойні м’ячі, ракетки для настільного тенісу, а також рукавиці й шоломи для занять рукопашним боєм, яким солдати зраділи найбільше. Варто зазначити, що Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» неодноразово надавало всебічну адресну допомогу нашим військовим. Ми вже майже три роки тісно співпрацюємо з батальйоном охорони військового аеродрому 11-ої окремої бригади армійської авіації та підполковником Ігорем Зосименком.

  • 28 квітня за ініціативи Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» в Херсонському державному аграрному університеті  відбувся круглий стіл на тему «Якою має бути екологічна політика держави». Захід відбувся в рамках обговорення Національної стратегії «План дій для України». У роботі круглого столу взяли участь провідні вчені Херсонщини, а також лідер Громадського руху «Рідна країна», політик та науковець Микола Томенко, голова Київської міської партійної організації «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», кандидат політичних наук Олександр Федоренко, очільник Херсонського представництва Фонду «Рідна країна», депутат міськради Михайло Линецький, голова Херсонської обласної партійної організації «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Тарас Букрєєв та члени Ради Херсонської обласної партійної організації. Науковці обговорили Національну стратегію та поділилися власними ідеями щодо врегулювання  екологічної ситуації в країні, зокрема, увагу акцентували на питанні мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, невирішеності проблеми щодо будівництва сміттєпереробних заводів та роздільного сортування сміття, на питанні створення земельної біржі й наведення урядом порядку з орендованою землею, створення земельного кадастру кожної області, врегулюванні промислового вилову риби та незбалансованості екологічного та земельного податку, на проблемі охорони й відновлення гідроекосистем.

  • за підтримки Михайла Линецького та Херсонської обласної організації Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна» у Херсонській області пройшов регіональний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах». Усі учасники конкурсу отримали у подарунок від «Рідної країни» патріотичні флайтери.

  • Крім того, протягом року  реалізовувалися проекти Фонду «Рідна країна». Усі бібліотеки та школи міста отримали навчальний посібник авторства Миколи Томенка «Україна: історія Конституції».

Михайло Валерійович зазначив, що усі його ініціативи знаходять підтримку міського голови Володимира Васильовича Миколаєнка, незважаючи на жорсткий супротив з боку окремих працівників виконкому.