Роботи з освітлення IV Таврійського мікрорайону тривають

10 Квітня 2017 10:22

Жителі IV Таврійського мікрорайону Херсона продовжують радіти поліпшенням, що відбуваються в безпосередній близькості до їхніх домівок.

8 квітня мікрорайон став світліше. “З листопада 2015 року ми з міським головою та Сергієм Кияном почали цю роботу, пізніше до неї приєднався Віталій Урбанський. Тоді вдалося підключити шість ліхтарів по вул. 49-ої Гвардійської дивізії, 16 і 18. Решта РП (розподільні пункти – ред.) були повністю розграбовані. У жовтні 2016 було відновлено два РП з чотирьох в нашому мікрорайоні, змонтовано більше двадцяти світлоточок. Однак “Херсонобленерго” тривалий час не виконував підключення. І, нарешті, це сталося “, – розповів депутат міськради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” Михайло Линецький.

У світильниках використані звичайні лампи. Енергозберігаючі поки що місту не “по кишені”. При цьому, як повідомив Сергій Киян, директор КП “Херсонміськсвітло”, яке виконувало всі роботи, “загальний обсяг фінансування по цим роботам (введення РП, відновлення мереж, установка світильників, підключення та проект) 180 тисяч гривень. Це при тому, що нам вдалося трохи заощадити. У травні включимо другий РП, ділянку до МЖК і 49-ої Гвардійської дивізії, 18. За літо допрацюємо два об’єкти, восени виконаємо роботи і в 2018 закінчимо освітлення IV-ого Таврійського”.

IV Таврійський – мікрорайон, в якому проживає близько 30 тисяч херсонців. Світла у дворах тут не було, починаючи з кінця 90-х років.