У Херсоні презентували сервіс для подачі скарг

23 Лютого 2022 11:59
У Херсоні громадська організація презентувала власний проєкт – сервіс «УкрСкарга», який допоможе налагодити процес подання скарг до органів місцевого самоврядування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської міської ради.

«Представники ГО «Імпульс Херсонщини» презентували власний проєкт, який допоможе налагодити процес подання скарг до органів місцевого самоврядування», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «УкрСкарга» – безкоштовний віртуальний сервісний центр подання пропозицій та скарг. Сайт розробила команда волонтерів ще у лютому 2017 року без залучення бюджетних та грантових коштів.

«Головна мета сайту – покращення якості надання послуг та вирішення актуальних проблем населення, пов’язаних з отриманням послуг… За допомогою сайту «УкрСкарга» мешканці міста можуть швидко та зручно просигналізувати відповідним органам про порушення та проблеми, з якими вони стикаються в процесі отримання «життєво необхідних послуг», або надати пропозицію щодо удосконалення послуги» – пояснив керівник ГО «Імпульс Херсонщини» Дмитро Карлюка.

Наразі сайт працює в тестовому режимі.

«На сайті розроблені та завантажені шаблони скарг та пропозицій, систематизовані за різними напрямками та проблемами. Наприклад, проблеми з транспортом або благоустроєм. Для заповнення скарги або пропозиції потрібно лише обрати варіант, внести необхідну інформацію та надіслати його у відповідну структуру. Уже зараз ми активно співпрацюємо у цьому питанні із відділом звернень громадян у міській ради», – розповів один із творців ресурсу Ярослав Концевий.

За словами директорки департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірини Ніколаєвої, важливо, що це повністю херсонська розробка. Цей ресурс презентують міським комунальним підприємствам. Після чого їх керівники нададуть власні рекомендації, які розробники сайту зможуть врахувати в подальшій роботі, зазначається у повідомленні.

Користуватись ресурсом «УкрСкарга» мешканці та органи влади зможуть безкоштовно.