Звіт про діяльність херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – частина ІІІ

27 Серпня 2016 13:50

kraina-logo-selХерсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та сайт «Рідна Херсонщина» працюють вже понад два роки. У минулому році наш сайт публікував звіт про діяльність Фонду за перший рік існування представництва.

Наразі звітуємо про роботу за період з вересня 2015 року по серпень 2016 року. За цей період наш колектив під керівництвом Михайла Линецького зробив великий обсяг роботи. Діяльність херсонського представництва «Рідної країни» охоплює три основні напрямки: шефство над херсонськими військовослужбовцями, культурно-просвітницька робота та інші суспільно важливі справи (допомога родинам прикордонників та переселенцям, заходи з благоустрою міста).

За звітний період представництво Фонду у Херсоні провело ряд заходів з благоустрою міста, неодноразово відгукувалося на прохання родин прикордонників.

2978_166724833685616_985407004983393082_nУ жовтні 2015 року за сприяння «Рідної країни» жителі 4-го Таврійського мікрорайону спільними зусиллями впорядкували дитячий майданчик у дворі одного з багатоповерхових будинків. Херсонці над впорядкуванням майданчику працювали понад п’ять годин, за цей час знищили бур’ян, а також встановили огорожу для безпечного відпочинку дітей на майданчику.

Взимку Фонд відгукнувся на заклик про допомогу від кількох ОСББ. Михайло Линецький допоміг забезпечити мікрорайон протиожеледною сумішшю з піску та солі. Крім того, у процесі благоустрою мікрорайону вивезли з дворів купу будівельного сміття (старі вікна, двері, підвіконня і залишки старої покрівлі дахів).

З весни 2014 року Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» допомагає родинам прикордонників, котрі покинули свої домівки і передислокувалися на Херсонщину з окупованого Криму. По можливості Фонд надає цільову адресну допомогу цим сім’ям.

jt2YrSuldcAУ Новорічні свята очільник Херсонського представництва Фонду, депутат міської ради Михайло Линецький разом з депутатом міськради Івановим Дмитром вирішили допомогти влаштувати святковий настрій дітям наших захисників. За сприяння депутатів, малеча з батьками відвідала Новорічне свято, яке влаштував холдинг «Автопланета». Але на цьому новорічно-різдвяні сюрпризи для малечі не завершилися. За сприяння Фонду, діти разом з батьками відвідали також святкову програму у Херсонському академічному обласному театрі ляльок.

Весною 2016 року, Херсонське представництво Фонду активно підключилося до всеукраїнської соціальної акції «Зробимо Україну чистою разом». Спільними зусиллями з херсонською Громадою мусульман України та небайдужих мешканців був проведений масштабний суботник. Велика ділянка зеленої зони в районі проспекту Адмірала Сенявіна була розчищена від бур’янів та будівельного сміття. Через цю ділянку мешканці 4-го Таврійського зазвичай ходять пішки в інший мікрорайон. Після прибирання це місце стало комфортним та безпечним.

1480760_209031846121581_3433996771001426385_n

У рамках акції «Зробимо Україну чистою разом» за сприяння Фонду на 4-му Таврійському було проведено ряд суботників. Було відремонтовано лавки та пофарбовано клумби, здійснили санітарну обрізку дерев, а також завезли пісок на дитячі майданчики.

Михайло Линецький разом з сусідами облаштовує дитячий майданчик

Михайло Линецький разом з сусідами облаштовує дитячий майданчик

«З метою благоустрою прибудинкових територій було завезено понад 20 тон піску, придбано та передано ОСББ 45 літрів кольорової фарби та 20 літрів вапняної суміші, вивезено 5 автівок сміття та гілля дерев, відновлено приблизно 10 лавок. Дякую всім небайдужим мешканцям мікрорайону, сусідам, херсонській Громаді мусульман України за участь в проведенні суботників. Активну участь у проведенні суботників взяли голови ОСББ, представники громадських організацій, ветерани АТО та багато інших небайдужих, активних херсонців», – розповідає Михайло Линецький.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”