Звіт про діяльність херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» – частина ІІІ

29 Вересня 2015 08:10

kraina-logo-selХерсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та сайт «Рідна Херсонщина» працюють вже понад рік. Тому ми вирішили відзвітувати про нашу діяльність. З серпня 2014 року наш колектив під керівництвом Михайла Линецького зробив великий обсяг роботи. Як ми вже наголошували раніше, наша діяльність охоплює три основні напрямки: допомога родинам прикордонників та переселенцям, шефство над херсонськими військовослужбовцями та культурно-просвітницька робота.

Херсонське представництво Фонду «Рідна країна» популяризує на Херсонщині культурно-просвітницькі проекти Фонду Миколи Томенка.

DSC02158У січні 2015 року, напередодні Дня Соборності України херсонський актив Фонду завітав до Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки, де відбулася робоча зустріч керівників херсонських бібліотек по підведенню підсумків роботи за 2014 рік. У своєму виступі перед бібліотекарями херсонський представник Фонду Михайло Линецький розповів про діяльність «Рідної країни» і, зокрема, херсонського представництва. Метою зустрічі стала презентація «Українського щорічника – 2015».

«Український щорічник» – це діловий щоденник українця. Щорічник сформований за таким принципом, щоб  кожний день розпочинався не лише з інформації про державні, національні, релігійні свята, але й доносив інформацію про світлі життєві приклади видатних українців, спонукав кожного до щоденної активної праці та помислу «Що я зробив для України», – наголосив Михайло Линецький.

Крім того, у виступі перед бібліотекарями Михайло Валерійович детально розказав про роботу регіонального сайту «Рідна Херсонщина», який входить до найбільш відвідуваних інтернет-порталів нашої області та запросив бібліотеки до співпраці у напрямку культурно-просвітницької роботи. Крім того, Михайло Линецький представив бібліотечній спільноті молодого науковця-історика, редактора сайту «Рідна Херсонщина» Букрєєва Тараса.

3x4У травні цього року херсонське представництво, одразу після київського, підтримало патріотичну ініціативу Фонду. Так, у Херсоні з’явилися білборди з гаслами «Любимо Херсонщину – Шануємо Україну!». На фоні – зображення краєвидів та історичних пам’яток Херсонщини.

28-30 травня 2015 року, під час візиту до нашої області народний депутат України, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко провів зустріч з інтелектуальною елітою міста та презентував просвітницькі проекти Фонду. Засновник Фонду детально розповів про новий диск «7 історичних чудес України». Він зазначив, що до диску увійшли 10 фільмів про переможців та спецномінантів всеукраїнської акції «7 історико-архітектурних чудес України»: «Чернігів Стародавній», «Херсонес Таврійський», «Хортиця», «Києво-Печерська лавра», «Софія Київська», «Кам’яна могила», «Львів», «Острог», «Переяслав», «Стара Умань». Також Микола Володимирович презентував перевиданий і доповнений диск «Класика української літератури. Живі голоси».

IMG_7361

Крім того, ще одним напрямком нашої культурно-просвітницької роботи є організація дозвілля військових. Так, наприклад, напередодні Дня Конституції України херсонський представник Фонду Михайло Линецький допоміг організувати виступ творчого колективу «На біс!» на території військової частини 11-го окремого полку армійської авіації.

IMG_7383Також, 08 вересня під час колегії відділу освіти Каховської міської ради, його начальник Михайло Гончар, від імені Херсонського осередку Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» передав до загальноосвітніх навчальних закладів міста компакт-диски «Класика української літератури. Живі голоси» та «7 історичних чудес України».

Михайло Гончар зазначив, що ці чудові видання стануть у нагоді учителям української мови та літератури, географії, класним керівникам під час проведення уроків та виховних годин. Освітяни щиро вдячні Миколі Томенку за реалізацію таких важливих патріотичних ініціатив.

Серед планів на майбутнє: презентація нового ділового щоденника «Українського щорічника» на 2016 рік, а також розповсюдження нових проектів по навчальним закладам Херсона та області.