У Херсоні “Рідна країна” презентувала “Український щорічник – 2015”

21 Січня 2015 14:54

kraina-logo-selНапередодні Дня Соборності України херсонський актив Фонду Миколи Томенка завітав до Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки, де відбулася робоча зустріч керівників херсонських бібліотек по підведенню підсумків роботи за 2014 рік.

У своєму виступі перед бібліотекарями херсонський представник Фонду Михайло Линецький розповів про діяльність Фонду «Рідна країна» і, зокрема, херсонського представництва. Метою зустрічі стала презентація «Українського щорічника – 2015».

DSC02158«Український щорічник» – це діловий щоденник українця. Щорічник сформований за таким принципом, щоб  кожний день розпочинався не лише з інформації про державні, національні, релігійні свята, але й доносив інформацію про світлі життєві приклади видатних українців, спонукав кожного до щоденної активної праці та помислу «Що я зробив для України».  У новому виданні додані нові імена відомих українців та нові цікавинки. Український щорічник – 2015 містить 365 афоризмів та стільки ж ілюстрацій про найвідоміші історичні, архітектурні, культові пам’ятки України, а також — щоденний народний календар з прикметами та перлинами народної мудрості», – наголосив Михайло Линецький.

Михайло Валерійович також розповів про діяльність «Рідної країни» за попередні роки, анонсував майбутні проекти. З цікавих новинок – друге видання аудіопроекту «Класика української літератури. Живі голоси» та цикл програм «7 історичних чудес України». Представник Фонду пообіцяв подарувати бібліотекам Херсона такі диски, щойно вони з’являться.

DSC02152

Окремо очільник херсонського представництва зупинився на діяльності регіонального підрозділу Фонду у Херсоні. Розповів про допомогу котру ми надаємо військовим, сім’ям прикордонників та переселенцям з тимчасово окупованих територій.  Детально розказав про роботу регіонального сайту «Рідна Херсонщина», який існує пів року і входить до найбільш відвідуваних інтернет-порталів нашої області та запросив бібліотеки до співпраці у напрямку культурно-просвітницької роботи. Крім того, Михайло Валерійович представив бібліотечній спільноті молодого науковця-історика, редактора сайту «Рідна Херсонщина» Букрєєва Тараса.

DSC02146У кінці виступу усім присутнім подарували по примірнику «Українського щорічника – 2015», усього 40 екземплярів. Бібліотекарі подякували Фонду за корисні подарунки, які допомагають щодня дізнаватися щось нове про Україну та її видатних людей.

Присутні висловили вдячність Миколі Томенку за те, що він є другом бібліотек, завжди їх підтримує і запросили його відвідати Херсон.

“Рідна Херсонщина”

Фото Тараса Букрєєва