Стартував проект патріотичної соціальної реклами «Любимо Херсонщину – Шануємо Україну!». Фотозвіт

22 Травня 2015 10:02

kraina-logo-selНещодавно Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» розпочав проект патріотичної соціальної реклами. Так, у квітні Київ прикрасили біл-борди з гаслами «Любимо Київ – Шануємо Україну!», на яких зображені переможців акції «7 чудес Києва».

«Сучасний український патріотизм визначається не лише за ознаками спілкування рідною мовою чи любов’ю до певних культурних цінностей, а насамперед — як мислення з повагою до країни і з любов’ю до малої батьківщини. Не може бути абстрактної любові до України як держави без малої батьківщини в серці. Тому ми і акцентуємо на тому, що любимо Київ і шануємо Україну», — сказав ініціатор проекту, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

Херсонське представництво першим серед інших регіонів підтримало патріотичну ініціативу Фонду. Кожен куточок нашої Батьківщини по-своєму унікальний і, звичайно, Херсонщина не є винятком, адже вона має багаті природні ресурси та славну історію.

«Колектив херсонського представництва Фонду Миколи Томенка ретельно підходив до тематики біл-бордів. Ми враховували і власні думки, і пропозиції громадськості. Над ідеєю бордів працювали якраз в період святкування 70-річчя перемоги над нацизмом у Європі й доречно тоді згадалися слова героя Леоніда Бикова з фільму «В бій йдуть лише «старі», де він говорить, що в Україні й повітря особливе, й небо блакитніше, й трава зеленіша. Після напруженої роботи, бурхливих обговорень й часом емоційних висловлювань – колектив все ж зупинився на варіантах, котрі найбільш повно відображають особливості, унікальність, гордість нашого краю, природне багатство, краєвиди та неповторні пейзажі Нижнього Подніпров’я та степової України! Я закликаю земляків любити нашу Херсонщину та шанувати Україну», – зазначив херсонський представник Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький.

IMG_0080Один з біл-бордів прикрашає справжня перлина півдня України – біосферний заповідник «Асканія-Нова», один з переможців акції «7 природних чудес», котру проводив Фонд Миколи Томенка «Рідна країна». Не оминули увагою й історичні будівлі, зокрема Херсонський обласний художній музей імені О.О. Шовкуненка, котрий знаходиться в колишній будівлі міської ратуші, визначній пам’ятці архітектури початку XX століття. Крім того, в одному з біл-бордів ми вшанували працю суднобудівників, підкреслили багаті традиції суднобудування на Херсонщині, адже наш регіон є одним із лідерів кораблебудування ще з часів козацтва, й сьогодні судна, які побудували в Херсоні працюють по всьому світі.

IMG_0079

Також два біл-борди присвячені неповторному смаку херсонських кавунів та помідорів, котрі не залишать байдужими жодного справжнього українця. Акцентували увагу й на незабутніх враженнях від рибної ловлі в дельті Дніпра, яка, до речі, за визначенням науковців налічує понад 100 видів риб, а загальна протяжність річок, приток та річечок складає 40 тисяч кілометрів.

IMG_0074

Херсонське представництво Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» висловлює вдячність колективу ПП «Уніон», Бюро естетики виконкому Херсонської міської ради та особисто міському голові Володимиру Миколаєнку за всебічну підтримку в організації проекту.

image

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”