При ОДА буде створено робочу групу по реалізації фінансового проекту ЄС

17 Жовтня 2014 10:37
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

http://www.oda.kherson.ua

В обласній державній адміністрації буде створено робочу групу, яка буде займатися реалізацією фінансового проекту Європейського Союзу «Підтримка регіонального розвитку в Україні». Про це повідомила радник голови обласної державної адміністрації Валентина Січова під час зустрічі з представниками Представництва ЄС в Україні Домініком Папенхаймом та Анною Ососінською.

Як вже зазначала “Рідна Херсонщина”, фінансовий проект ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні» дасть можливість отримати Херсонщині грошову допомогу від Євросоюзу у розмірі від 200 тис. до 2 млн євро.
Співробітники Представництва ЄС у ході зустрічі зазначили, що мета проекту полягає в тому, щоб зміцнити потенціал місцевих органів влади та інших зацікавлених сторін в розробці та реалізації ефективних програм регіонального розвитку, забезпечити своєчасні стратегії реагування та допомоги переселенцям. Саме тому ЄС заснував конкурс, щоб фінансово допомогти вирішити проблеми переселенців. Також вони зауважили, що у зв’язку з кризовою ситуацією в Україні довготривалих конкурсів в кілька етапів не буде, а буде конкурс на особливих умовах. Для цього просто треба буде звернутися з спрощеної заявкою в Представництво ЄС.
У свою чергу, експерт фінансованого проекту Анна Ососінська висловила готовність допомогти зі складанням заявки і закликала всіх компетентних осіб приєднається до реалізації проекту.