Завдяки проекту ЄС область зможе отримати додаткові інвестиції

16 Жовтня 2014 15:11
8740_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Фінансовий проект ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» дасть можливість отримати Херсонщині грошову допомогу від Євросоюзу у розмірі від 200 тис. до 2 млн євро.  Саме це під час зустрічі  з радником голови обласної державної адміністрації Валентиною Січовою обговорили експерти Представництва ЄС в Україні Домінік Папенхайм та Анна Ососінська.

У рамках проекту можуть бути здійснені грандіозні грантові програми, направлені на підтримку заходів, що стосуються розміщення та розселення переміщених осіб з тимчасово окупованих територій, їхньої інтеграції у приймаючих громадах. Це, зокрема, вирішення проблем з комунальними послугами, термінові ремонтні роботи тощо.  Для України умови участі у програмі спрощені – розгляд заявки відбудеться в найкоротші терміни, після узгодження одразу ж буде підписаний контракт.
Експерти проекту та керівництво облдержадміністрації зауважили: те, що ЄС допомагає Херсонщині у такий непростий для країни час, надзвичайно важливо. Слід лише об’єднати зусилля влади, громадськості та європейських партнерів, і розпочати цілеспрямовану роботу.