Херсонські сільгоспвиробники заощадили майже 7 млн грн ПДВ

4 Серпня 2014 12:32
7984_thumbПодатковим кодексом передбачена спеціальна податкова пільга з ПДВ для сільгоспвиробників – спеціальний режим оподаткування ПДВ. Такий спецрежим може обрати вітчизняне сільськогосподарське підприємство, яке провадить підприємницьку діяльність у сфері сільського і лісового господарства та рибальства.
Відповідно до ст. 209 Податкового кодексу сума ПДВ, нарахована сільгосппідприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету й повністю залишається в розпорядженні такого підприємства. Використати її можна для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку – для інших виробничих цілей. Зазначені суми ПДВ акумулюються сільгосппідприємствами на спеціальних рахунках, відкритих в установах банків у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.
Наразі, в ДПІ у м.Херсоні обліковується 59 суб’єктів господарювання, що використовують спеціальний режим оподаткування ПДВ. Цього року, вони вже заощадили майже 7 млн грн ПДВ.