“Якщо влада не почне діяти відповідально і професійно, можливі дочасні парламентські вибори вже у жовтні 2015 року”, – Томенко

27 Лютого 2015 13:24
tomenko.ua

tomenko.ua

Про це народний депутат Микола Томенко написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

На його переконання, соціально-економічна ситуація, що склалася в країні, вимагає не лише швидких, але головне – адекватних дій з боку влади.

«Ніхто навіть не буде сперечатися про те, що сьогодні вкрай необхідні кадрові зміни у керівництві Нацбанку. Історія з підвищенням цін на пальне, авіаперельоти тощо прямо пов’язана з відсутністю відповідних дій з боку Антимонопольного комітету, керівник якого досі не призначений. Так само в країні немає легітимної і дієвої Рахункової палати тощо. Мовчу про відсутність кадрових призначень на місцевому рівні через конфлікт між Урядом і Адміністрацією Президента. Є області, де майже рік не має голів ОДА і практично всіх голів РДА», – зауважує Микола Томенко.

«Зрозуміло, що все це – відповідальність і коаліції, і Верховної Ради загалом. Але не менша відповідальність Уряду і команди Президента. А тому якщо в системі прийняття державних рішень надалі нічого не зміниться в бік відповідальності і професіоналізму, ми приречені йти на дострокові парламентські вибори одночасно з місцевими у жовтні 2015 року», – вважає політик.