Автопоїзд Миру та Єднання на Херсонщині

31 Липня 2014 15:37
IMG_8526

http://www.oda.kherson.ua/

Сьогодні, 31 липня 2014 року, Херсонщина приєдналася до акції «Автопоїзд Миру та Єднання», яку ініціювали релігійні організації спільно з громадськими діячами.

Її мета, – за словами одного з організаторів акції, в.о. голови відділу соціального служіння та благодійності УПЦ КП отця Сергія Дмитрієва, – сприяти об’єднанню зусиль релігійних, громадських організацій у наданні допомоги переселенцям з Криму та Сходу, а також активізувати допомогу військовим, які вірно захищають нашу державу від агресора.
«Ми хочемо почути про проблеми, які є в кожному регіоні, та допомогти вам у їх вирішенні, – звернувся отець Сергій до херсонців під час прес-конференції. – Це допоможе нам об’єднатися та порозумітися, створити майданчик для спільної роботи для допомоги тим, хто дійсно її потребує».
У ході прес-конференції всі учасники, а саме представники всіх релігійних конфесій та громадських організацій, коротко розповіли про свою діяльність та про нагальні проблеми, які можливо вирішити лише спільними зусиллями. Зокрема, Максим Потапчик, координатор Центру української духовності та культури «Джерело» розповів про діяльність ініціативної групи «Київ-Схід-Діти», що займається організацією дозвілля дітей вимушених переселенців.
«Сьогодні діти, які жили увесь час у регіоні, де все українське викорінювалося, змінюють свій світогляд, пізнаючи традицій та звичаї свого народу, його історію, музику та кінематограф. Для цього ми кожного дня організовуємо таким діткам екскурсії до музеїв, театрів тощо. Адже виховувати патріотизм та любов до свого народу потрібно від самого народження дитини», – акцентував він.
Окрім того, Наталя Бімбірайте, директор з розвитку Херсонського  обласного фонду «Милосердя та здоров’я», повідомила, що громадськість області продовжує підтримувати армію не лише продуктами харчування, але і новою екіпіровкою та зброєю. «Буквально два тижні назад ми передали нашим військовим новий тепловізор (33 200 грн), який значно спростить виявлення ворога у нічний час», – поділилася Наталя Бімбірайте.
У свою чергу, начальник управління з питань внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації Олег Устиненко подякував представникам релігійних організацій та громадськості за допомогу українській армії та нашим військовослужбовцям зокрема, а також за відродження духовності та єдності нашого народу.
Крім того, під час заходу священнослужителі всіх конфесій на чолі з керуючим Херсонською єпархією Української православної церкви Київського патріархату  архієпископом Даміаном помолилися за Україну та мир на всій її території. В цей же день, на вул.Суворова діти-переселенці із зони АТО та Криму отримали від організаторів благодійної акції «Автопоїзд Миру та Єднання» подарунки та гуманітарну допомогу.
Довідка. Акція «Автопоїзд Миру та Єднання» проводиться з 30 липня по 1 серпня. Протягом трьох днів представники всіх конфесій відвідають чотири міста Півдня України, а саме Дніпропетровськ (30 липня), Херсон (31 липня), Миколаїв (31 липня) та Одесу (1 серпня).