Відбулася зустріч представників національних меншин Херсонщини

13 Лютого 2015 06:10
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

11 лютого за підтримки посольства Великої Британії в Україні, обласною державною адміністрацією, консорціумом представників науково-дослідницьких установ та експертної спільноти Херсонщини, кафедрою соціальної роботи і соціальної педагогіки Херсонського державного університету, міськвиконкомом та учасниками проекту «Українська Миротворча школа» було організовано зустріч представників національних меншин. У рамках заходу учасники прослухали два тематичні семінари.

На першому семінарі учасники розглядали тему: «Різні категорії меншин – права і обов’язки». Друга частина заходу передбачала проведення інтерактивного тренінгового  семінару, який мав назву: «Заходи посиленої підтримки, як державна політика на загальнонаціональному та регіональному рівні». До участі у тренінгу були запрошені лідери етнічних громад і етнокультурних  організацій регіону, експерти, науковці, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та журналісти.

Як відзначалося на семінарі, дуже актуальними для нашого регіону є питання підтримання міжетнічної стабільності, заохочення лідерів етнічних громад та релігійних конфесій до активізації діалогу та співробітництва у регіональному вимірі.

Учасники семінару обговорили питання сприяння міжкультурному діалогу  між різними соціальними, етнічними, релігійними групами і громадами, інтеграції меншин в умовах «нового прикордоння».

За даними перепису населення 2001 року, на  Херсонщині проживає понад 115 національностей та народностей. В області діє 47 громадських організацій національних меншин.