Бібліотека ім. Лесі Українки разом з користувачами долучилася до Вікіфлешмобу

3 Лютого 2015 15:10
produced.in.ua

produced.in.ua

Центральна бібліотека ім. Лесі Українки разом з користувачами долучилася до Вікіфлешмобу з нагоди 11-річчя Української Вікіпедії.

Протягом дня демонструвалась презентація про Вікіпедію, її правила та поради щодо створення статей. Нестеренко Ольга, вікіпедист і працівник ЦБ ім. Лесі Українки,  допомогла учасникам флешмобу  в перших кроках створення статті для найбільшої енциклопедії світу. Активні новачки  отримали пам’ятні вікісувеніри, посібники «Редагуємо Вікіпедію» та альбоми «Вікі любить пам’ятки-2013»,  які люб’язно надала ГО  «Вікімедіа Україна».

Херсонська централізована бібліотечна система вже не вперше приймає участь у проектах та конкурсах Вікіпедії. Знайомство розпочалося ще у  2013 році, коли користувачі бібліотеки під час Дня Інформації брали участь у конкурсі «Вікі любить пам’ятки».

У 2014 році був спільний проект «Бібліомосту» та Вікіпедії – «Бібліотечний Вікідень», метою якого була можливість  з одного боку,  бібліотекарям застосувати свої знання  та поділитися досвідом роботи з Вікіпедією, а з іншого – усі охочі дізналися більше про Вікіпедію як он-лайн ресурс та поділилися знаннями про свій регіон,  долучившись до створення нового контенту української Вікіпедії.

2015 рік розпочався Тематичним Тижнем Херсонщини, в рамках якого  бібліотеки-філії  Центральної бібліотечної системи для кожного бажаючого написати статтю надали краєзнавчий матеріал та безкоштовний Інтернет (Wi-Fi).

У 2015 році  за ініціативою ЦБС планується об’єднати працівників бібліотечної системи, користувачів, досвідчених вікіпедистів та новачків у «Вікіспільноту Херсонщини». Основний напрямок діяльності – поповнення Української Вікіпедії новими статтями краєзнавчого характеру, поліпшення існуючого матеріалу з метою прославлення Таврійського краю.