Блокування кримськотатарського каналу «АТR» – ознака, що «рашизм» стає державною ідеологією і в Криму

27 Січня 2015 17:01
telekritika.ua

telekritika.ua

На жаль, попередження багатьох політиків та експертів про те, що в Росії державною ідеологією стає так званий «рашизм», підтверджується і останніми подіями на території Криму, зокрема, обшуком та вилученням техніки і матеріалів ФСБ у кримськотатарського телеканалу «АТR».

На це звернув увагу народний депутат України Микола Томенко.

«Якщо перша атака «рашизму» в Криму була спрямована проти тих людей, які дивилися, слухали і користувалися українськими медіа, то друга хвиля «рашизму» вже спрямована не лише на політиків чи конкретних людей, а на все, що пов’язане з представництвом кримськотатарського народу», – зауважив народний депутат. Він нагадав про численні випадки обшуків російськими спецслужбами в мечетях, школах і приватних будинках кримських татар, вилучення «забороненої» літератури, закриття кримськотатарських газет, тепер – блокування телеканалу «АТR».

«Це ще одна ознака того, що доктрина Путіна – «рашизм» – не визнає інших націй, окрім «рускіх», і вважає, що всі повинні або пропагувати їхню ідеологію, або будуть знищені. У цьому розумінні немає жодної відмінності між «рашизмом» в ХХІ столітті і фашизмом у ХХ столітті», – зазначив Микола Томенко.

На його думку, історія з телеканалом «АТR» – ще одне підтвердження того, що «чуму», яка називається «рашизм», можна подолати лише спільними зусиллями міжнародної спільноти. «І чим швидше це зрозуміють Сполучені Штати Америки та країни Європейського Союзу, тим швидше буде здобута перемога над цією тоталітарною та загарбницькою доктриною», – підсумував М. Томенко.