«Чекаємо сигналу від влади», – головний тренер херсонського “Кристала”

26 Січня 2015 10:00

Ми зустрілися з головним тренером «Кристала» Сергієм Шевцовим, аби поспілкуватися про поточні справи команди, майбутню підготовку і від чого вона залежить.

fckristal.com

fckristal.com

– Сергію Анатолійовичу, «Кристал» почав готуватися до нового сезону дуже рано. Ще в грудні провели перший селекційний збір, когось відібрали, з кимось вже припинили співпрацю. Чи відбулись ще якісь кадрові зміни?

– Поки що все залишається в такому стані, як на кінець минулого року. Ті гравці, які лишилася в основі, на сьогоднішній день є футболістами «Кристала». Тих, кого ми відібрали на першому зборі, запросили для подальшої підготовки до чемпіонату, щоб подивитися як вони проявлять себе у складніших умовах, в тренувальному та ігровому режимах. Також є ряд футболістів, які чекають чіткіших пропозицій від нас. Вони б хотіли приєднатися до «Кристала», але все буде зрозуміліше, коли ми приступимо до підготовки. Також є ряд футболістів, яких ми б хотіли бачити на перегляді.

– Коли буде зрозуміла ситуація щодо подальшої підготовки?

– Ми запланували зібратися в кінці січня, але точної дати назвати не можу. Зараз чекаємо сигналу від міської влади. Вона не відмовляється від нас, готова допомагати, розуміє, що в обласному центрі треба зберегти професійний клуб. Але без фінансування ми не зможемо розпочати збори. Як тільки з’явиться така можливість, ми готові приступати.

– Як ви гадаєте, в чому проблема? Чому затримуються кошти?

– Ми всі бачимо, яка зараз ситуація в країні. Крім того, в Херсоні ще не прийнятий бюджет на 2015-й рік. Тут же і свята, ще не всі включилися в роботу. Але ми не сидимо без діла в цей час. Футболісти працюють за індивідуальними програмами. Хтось бере участь в аматорських чемпіонатах у своїх містах, хтось грає у футзал. Хлопці намагаються тримати себе у формі. Тренерський штаб теж має свої розписані плани, щоб коли можна буде розпочинати, у нас були напрацювання по тренуванням і контрольним матчам.

– Як би ви хотіли провести збори?

– Взагалі хотілося б з’їздити в Емірати (посміхаєтьсяАвт). Але ми виходимо з тих умов, які є. Ми маємо хорошу базу, земляне поле, бігові доріжки, спортивний зал. Щодо контрольних матчів, то можна організувати виїзди в Миколаїв, Одесу, Кривий Ріг – це найближчі міста, де є поля зі штучним покриттям. Ми постараємось по-максимуму зігратися перед чемпіонатом, провести побільше спарингів. Без цього якісної підготовки не вийде.

Прес-служба ФК «Кристал»