У Херсоні зростуть видатки на освіту, медицину, культуру та спорт

23 Січня 2015 09:01
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Про те, як зміниться дохідна частина міського бюджету 2015 року у порівнянні з бюджетом 2014 року під час прес-конференції розповів директор департаменту бюджету і фінансів Роман Підперигора:

«Від податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету буде поступати 60% від стягнень. Вперше до міського бюджету буде поступати плата за надання адміністративних послуг. Що стосується єдиного податку, то він 2015 року надходитиме до загального фонду міського бюджету. Крім того, до міського бюджету надходитиме акцизний податок. Це податок від реалізованих через торгівельну мережу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, палива».

Щодо трансфертів, Роман Підперигора повідомив, що у минулих роках місто отримувало з державного бюджету дотації вирівнювання. У 2014 році ця сума склала 255 млн. грн. Зараз замість них будуть надходити медицинська і освітянська субвенції. Перша буде іти на видатки по галузі охорон и здоров’я – це 221 млн., друга – на утримання шкіл – 235 млн. 806 тис грн.

Щодо видаткової частини, зокрема, в напрямку соціального захисту, планують збільшити видатки майже на 30%.

– Переважно це збільшення матеріальної допомоги соціально незахищеним категоріям громадян. У галузі освіти, медицини, культури, спорту видатки будуть зростати від 10 до 15%. Збережеться харчування у школах, доплати вчителям тощо.

Директор департаменту підкреслив, що бюджет формується із врахуванням нових тарифів по видатках 2014 року, поточні видатки будуть рахуватись із врахуванням інфляції.