У Херсоні готуються до Водохреща

13 Січня 2015 08:16
city.kherson.ua

city.kherson.ua

19 січня, у День Хрещення Господнього, в місті відбудуться традиційні заходи.

З 12.00 до 12.30 від Свято-Духівського кафедрального собору вирушить святкова хода за маршрутом: Свято-Духівський кафедральний собор (вул. Декабристів, 36) – вул. Комунарів – вул. Соборна (Леніна) – просп. Ушакова – храм Георгія Побідоносця (набережна по просп. Ушакова). У цей час буде перекрито рух транспорту за вказаним маршрутом та обмежено рух приватного і громадського транспорту на прилеглих вулицях.

За розпорядженням міського голови Володимира Миколаєнка, управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області рекомендовано:

– 17-18 січня 2015 року провести обстеження дна традиційних місць купання громадян, а саме: Гідропарк, набережні по просп. Ушакова та парку Слави, набережна біля санаторію «Чайка» (пляж «Лілея»), Молодіжний пляж, залучивши суб’єктів господарювання (власників), керівників обслуговуючих організацій пляжів та комплексів відпочинку;

– 19 січня 2015 року забезпечити чергування двох рятувальних постів на набережній по просп. Ушакова з 07.00 до 15.00, а також на набережній парку Слави з 07.00 до 12.00, використовуючи рятівні спецзасоби;

– встановити спеціальні кабінки для переодягання громадян на набережних по просп. Ушакова та парку Слави.

Департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено забезпечити належні благоустрій та санітарний стан місць купання до та після проведення святкових заходів; облаштувати набережні по просп. Ушакова та парку Слави дерев’яними сходами з дерев’яними доріжками для входу, виходу з води у двох місцях, а також встановити додаткові біотуалети (6 шт.).

Управлінню охорони здоров’я міської ради дано завдання сприяти в організації чергування машин швидкої допомоги на набережних по просп. Ушакова та парку Слави з 08.00 до 14.00.

Планується організувати виступи творчих колективів, виносну торгівлю на набережних по просп. Ушакова та парку Слави.

Охорону громадського порядку під час заходів з нагоди Водохреща забезпечуватиме Херсонське міське управління УМВС України в Херсонській області.