Студенти-католики з «Обнови» їдуть колядувати у Херсон

5 Січня 2015 08:40
gazeta-misto.te.ua

gazeta-misto.te.ua

Тернопільське товариство українських студентів-католиків «Обнова» із вертепом збирається вирушити у Херсон.

Традиція їхати з вертепом у інші області виникла три роки тому. Раніше студенти вирушали у Донецьк. “Пригадую, як вперше наважилася на поїздку. Рідні, звісно, зрозуміли і підтримали, але більш звично зустрічати свята в родинному колі. Після повернення зрозуміла, що вчинила правильно. Люди на сході – дуже світлі і щирі. Вони, звісно, не розуміли, що відбувається. Тому ми спершу намагалися кортко розповісти їм, що таке вертепне дійство” – розповідає Мар’яна Кузик.

На сході України давно відмерли українські традиції, кажуть “обновлянці”. “Що ми бачили раніше – то у Донецьку варять кутю з рису, діти носять її до рідних, за що їм дають гроші. Тому, побачивши вертеп, вони щиро дивувалися. Одна дівчинка навіть запитала в мами, чому ми всі такі щасливі. Вони не розуміли, що ми щасливі, бо Божий Син Народився” – каже Мар’яна Кузик.

Цього року через події на сході члени товариства “Обнова” поїдуть із вертепним дійством у Херсон. У Херсон вони виїдуть сьогодні, 5 січня, повідомляє тернопільський ресурс “Місто”. Мандрівка триватиме 4 дні.