Громада Чаплинського району всебічно допомагає військовим

9 Грудня 2014 12:56
ukranews.com

ukranews.com

Українським військовим, які несуть службу на кордоні з Кримом, а також чаплинцям, які служать в зоні АТО всебічно допомагає місцева громада.

Громадою району зібрано понад 35 тис. грн благодійних внесків, які використовуються для підтримки військових. Допомога надавалась на закупівлю матеріалів для будівництва бліндажів військовим формуванням, розташованим на території району (понад 8 тис. грн), для ремонту приміщень в яких проживають військовослужбовці (5 тис. грн), на заготівлю лісоматеріалів (понад 10 тис. грн),  для придбання амуніції воїнам які несуть службу в зоні АТО (понад 9 тис. грн).  За рахунок коштів районного бюджету у сумі 117,6 тис. грн. Придбано 30 бронежилетів для батальйону територіальної оборони “Сармат”.
Серед підприємств району, які активно підтримують українських захисників слід відмітити Чаплинське управління водного господарства, яким надається допомога в будівництві захисних споруд та постійно проводиться ремонт військової техніки. Фермерським господарством «Вікторія-Асканія» надано побутовий вагончик  для розміщення військовослужбовців та відремонтовано приміщення для їх розташування. При допомозі приватного підприємства «Лелеко П.П» для військових заготовлено 316 метрів кубічних лісоматеріалів. За рахунок коштів Першокостянтинівської сільської ради в сумі 50 тис. грн, придбано 2 побутові вагончики для розміщення прикордонників. Для організації опорних пунктів та зимових квартир для розміщення військових підрозділів керівництвом району проведено роботу з власниками пустуючих споруд та прийнято відповідні рішення органів місцевого самоврядування.
Чималих зусиль в підтримці захисників України прикладають місцеві волонтери. Серед найактивніших – Марина Книш, Людмила Вечірко, Петро Лелеко, Наталія Грибакова, Денис та Наталія Скричевські та інші. Завдяки їхнім старанням закуплено військову амуніцію, ліки, зібрано теплий одяг та продукти харчування. Колективи художньої самодіяльності району, як дорослі так і дитячі, періодично відвідують воїнів, які розташовані в Чаплинському та Каланчацькому районах з концертами та подарунками.
Жителі Чаплинського району, який фактично став прикордонним, постійно допомагають військовим у забезпечені їх продуктами харчування та у створенні належних побутових умов.