Представництво ЄС в Україні зацікавилось херсонським проектом допомоги переселенцям

5 Грудня 2014 14:30
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Відбулась робоча зустріч посадових осіб виконавчих органів міської ради та представників громадських організацій з делегацією Представництва Європейського союзу в Україні, повідомляє Управління громадських зв’язків Херсонської міської ради.

Гості завітали до нашого міста, тому що зацікавились проектом «Активізація територіальної громади Херсона для подолання проблем вимушених переселенців», розробленим та поданим на конкурс Херсонським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадськими організаціями – Благодійне товариство «Центр суспільних програм», який адмініструє роботу Херсонського відділення «Крим SOS» та Херсонська обласна молодіжна організація «Фундація громадянської активності». Проект передбачає розміщення вимушених переселенців, які прибувають до нашого міста; надання соціальної, психологічної, юридичної підтримки та соціального супроводу переміщеним особам на території Херсона; низку заходів зі стимулювання економічної активності переселенців.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

«Сподіваємось, що наш проект отримає фінансову допомогу ЄС на його реалізацію. Ці додаткові ресурси допоможуть мінімізувати матеріальні, психологічні втрати людей, які були вимушені переселитися із зони проведення АТО, та значною мірою сприятимуть їх адаптації в частині розміщення, працевлаштування, самореалізації», – зазначив заступник міського голови Віктор Іванушкін.

Учасники зустрічі детально обговорили питання поселення громадян, які приїжджають до міста з Криму, східних регіонів, працевлаштування та підвищення економічної активності переселенців, їх навчання, перекваліфікації згідно з потребами ринку праці, влаштування у навчально-виховні заклади та підтримки за кошти міського бюджету дітей із сімей переселенців тощо.

Гості разом з представниками Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді також здійснили об’їзд гуртожитків, які можуть бути використані для розміщення переселенців після проведення комплексу ремонтних робіт, а також на місцях подивилися, яким чином здійснюється в Херсоні консультативна, фінансово-матеріальна, соціально-психологічна та інша допомога вимушеним переселенцям зі східних регіонів та Криму.