Фонд громади Херсона «Захист» опікується прикордонникам

1 Грудня 2014 11:20
www.facebook.com

www.facebook.com

Після анексії Криму Херсонщина стала південним кордоном України. Тож у Херсоні утворився Херсонський прикордонний загін, ядром якого стали 300 кримських прикордонників, які не зрадили Україні. Після термінової передислокації до Херсонщини у них в Криму залишилося все – особисте житло, побутові речі, одяг і, звісно, все обладнання загону.

Тож з травня цього року Фонд громади Херсона «Захист» розпочав допомогу херсонським прикордонникам. Першим проектом допомоги став благодійний концерт грузинського ансамблю пісні і танцю «Сакартвело», проведення якого ініціювала лідер грузинської діаспори в Херсоні, голова Наглядової ради Фонду Еліко Маркелія, потім були численні благодійні акції – «Фото – на допомогу», виставка живопису «З любов’ю до України», телерадіомарафон на ХОДТРК «Скіфія» та багато інших, під час яких херсонці мали змогу бути не тільки їх учасниками, але й стати благодійниками і допомогти у ці тривожні часи нашій армії. За рахунок цих пожертв Фонд направляв допомогу різним херсонським військовим формуванням, залишаючи пріоритетом допомогу Херсонському прикордонному загону, якому з травня придбав необхідні матеріальні цінності на майже триста тисяч гривень.

zahyst.ks.ua

zahyst.ks.ua

15 жовтня фонд «Захист» як оператор благодійної допомоги Української біржі благодійності розмістив онлайн-проект «Зігрій прикордонника», долучитися до здійснення якого мали змогу не тільки херсонці, але й українці всіх міст країни та закордонні благодійники. Метою проекту було придбання одягу для херсонських прикордонників на суму 99250 гривень. Необхідну суму було зібрано усього за тринадцять днів завдяки вісімдесятьом благодійникам, останній з яких, забажавши лишитися невідомим, пожертвував 71 120 гривень! Тож отримавши на свій банківський рахунок зібрану суму, Фонд «Захист» замовив виготовлення необхідного одягу в Херсоні та Києві, знайшовши найбільш оптимальні варіанти.

26 листопада 2014 року відбулася передача Херсонському прикордонному загону пошитих 40 теплих камуфльованих костюмів (верхній одяг), 98-ми комплектів термобілизни та 252 чоловічих гольфів. Передача відбулася офіційно – з балансу Фонду на баланс прикордонного загону, адже Фонд працює виключно прозоро та підзвітно. Передачу допомоги здійснили члени правління Фонду настоятель Храму Святої Трійці, протоієрей отець Євгеній (Сидоренко) та бізнесмен Оксана Рогань. Зроблено все дуже вчасно, адже сьогодні хлопці отримали теплий одяг, а завтра відправляються на кордон!

Втім сказати що всі проблеми вирішені ми не можемо, адже лишається ще потреба у теплому взутті, бензинових генераторах та котлах на твердому паливі. Саме для вирішення цих проблем Фонд громади Херсона «Захист» розмістив черговий проект «Зігрій прикордонника-2» на Українській біржі благодійності, долучитися до якого можна онлайн зі своєї банківської картки за посиланням https://ubb.org.ua/uk/project/1171/

Херсонщина – область небагата, великого бізнесу не має, втім виявляє високий патріотизм та є по-справжньому проукраїнським регіоном! Тому впевнені – разом нам все вдасться!

За матеріалами сайту Фонду громади Херсона “Захист”