Новокаховський народний драматичний театр відзначив ювілей

23 листопадаа 2014 16:02
novakahovka.com.ua

novakahovka.com.ua

Народний драматичний театр новокаховського Палацу культури відзначив 60-річний ювілей.

Разом з будівництвом ГЕС, у 1951 році в місті було створено драматичний гурток, а у 1954 році організовано драматичний театр, який очолила Тамара Мельникова. Уже у 1959 році колективу було присвоєно звання «самодіяльний, народний». А в 1964 році новокаховский театр став лауреатом республіканського конкурсу вистав зарубіжної класики у Києві.

Йшли часи, змінювались керівники, оновлювався репертуар, але незмінним залишався професіоналізм і творчий запал новокаховських театралів. Великий слід в історії колективу залишив талановитий і самобутній режисер Михайло Мойсеєнко, юрист за освітою, який знайшов своє покликання в театральному мистецтві, створив понад 40 режисерських постановок і театр під його керівництвом завоював неймовірну популярність серед шанувальників і любителів театрального мистецтва. З 2004 року по сьогоднішній день керує театром Віктор Старостенко, в минулому актор Народного театру юного глядача і Народного драматичного театру.

Ювілярів прийшли привітати багато гостей і щирих шанувальників їх таланту. У теплій і дружній атмосфері театрали згадали цікаві події з історії театру, згадали колишніх керівників, акторів і тих, кого уже не має серед нас. І звичайно не обійшлось без вистави. Увазі присутніх було представлено декілька уривків з найяскравіших постановок.

novakahovka.com.ua

novakahovka.com.ua

За матеріалами сайту Новокаховської міської ради