Херсонська область в лідерах по сплаті за газ

17 Липня 2014 15:28
Херсонська область займає лідируючі позиції по оплаті за газ. Про це було зазначено під час селекторної наради з регіонами, яка відбулася під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорія Семчука сьогодні, 17 липня 2014 року. Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв.
Так, у ході засідання серед інших розглянули питання забезпечення підприємств теплоенергетики природним газом до кінця опалювального сезону 2014-2015 років.
З цього приводу Григорій Семчук наголосив, що до 25 липня поточного року регіони мають розробити оперативний план технічних заходів щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами на 30% на період до кінця 2014 року та на опалювальний період 2014/15 року в розрізі населених пунктів.
Також, за словами Григорія Семчука, обласним та Київській міській держадміністрації доручено створити за участю представників територіальних підрозділів МВС і Держгірпромнагляду під головуванням керівників відповідних облдержадміністрацій антикризові енергетичні штаби, діяльність яких координуватиме урядовий Антикризовий енергетичний штаб.
У свою чергу, по завершенню селекторної наради, Ігор Шепелєв дав ряд доручень відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації щодо стимуляції заміщення природного газу у сфері теплопостачання альтернативними видами палива, а також відносно встановлення лічильників по обрахунку, яких, згідно з дорученням голови облдержадміністрації, до кінця 2014 року має нараховуватися до 45% від загального.