Голова Білозерської ОТГ і надалі залишатиметься у СІЗО – рішення суду (відео)

29 Січня 2021 07:43

Херсонський апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід – перебування під вартою голові Білозерської територіальної громади Антоніні Чередник. Її заарештували тиждень тому, через порушення обов′язку – не відвідувати приміщення Білозерської селищної ради. Отримала голова ТГ цю заборону через попереднє кримінальне правопорушення.

Перед початком засідання під стінами суду зібралися ті, хто підтримують новообрану голову Білозерської ОТГ Антоніну Чередник:

“Це моя особиста думка, це навмисне блокування роботи новообраної голови. І незгода політичних конкурентів, які програли ці вибори. Ось таким чином люди хочуть прийти до влади”, – говорить учасниця мітингу Елла Петренко.

“Треба вирішити: народ обрав, то людина має працювати. ОТГ на сьогодні від того, що Антоніна Чередник не працює, страждає. Ми втрачаємо дорогоцінний час, коли немає керівника. Ми не можемо нормально розвиватися”, – говорить учасник мітингу Євген Шепель.

Антоніну Чередник захищають три адвокати. Всі вони наполягають на тому, що утримання під вартою є необґрунтованим. Сама жінка вини своєї не визнає.

“Я, коли піднімалася, то я піднімалася на нову посаду. Сесія каденція сьома вже закрилася. Посада голови вже не дійсна була. Все змінилося юридично. Ми змінили печатки, ми міняли статути. Все змінилося. Зараз ліквідувався , не має як такої селищної ради, яка була Бєлозерського району Херсонської області. Я бачила, що мий опанент, який двічі програв на виборах вже розпочинав вести сесію. Це було я вважаю, захоплення влади”, – говорить Антоніна Чередник.

Суд залишив без задоволення клопотання адвокатів. Два місяці Антоніна Чередник буде у слідчому ізоляторі.

Автори: Ольга Ляшенко, Ігор Педченко