Херсонський кавун, карпатський мед: які бренди хоче захистити Україна

2 Травня 2019 10:58
Визначено продукти, які можуть увійти до переліку географічних зазначень в Україні Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило перелік українських продуктів, які потенційно можуть бути зареєстровані як географічні зазначення.

Про це повідомив проект “Географічні зазначення в Україні” на своїй сторінці у Facebook із посиланням на лист за підписом в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої.

“Маємо перелік пріоритетних географічних зазначень, над реєстрацією яких працюватиме наш проект. Його затвердило Міністерство аграрної політики та продовольства України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що першими українськими продуктами з ГЗ (подано робочі назви) будуть: вино – захищена назва походження “Шабський”; вино – захищена назва походження “Ялпуг”; сир – захищена назва походження “Гуцульська овеча бриндзя”; кавун – захищена назва походження “Херсонський кавун”; черешня – захищена назва походження “Мелітопольська черешня”; мед – захищене географічне зазначення “Карпатський мед”; вино – захищене географічне зазначення “Закарпаття”; вино – захищене географічне зазначення “Білгород-Дністровський”.

Джерело: Укрінформ