Херсонський “Кристал” у запеклій боротьбі поступається “Металургу” [Відео]

9 Квітня 2019 11:51

МФК “Металург” Запоріжжя – МФК “Кристал» Херсон 2:0 (2:0)
Голи: Яровенко, 22, 39.

Херсонський Кристал вирушив до Запоріжжя на гру з місцевим Металургом маючи вагомі кадрові втрати. Через перебір жовтих карток не зміг допомогти команді основний центральний захисник Микола Жовтюк. На одному з тренувань прикрого пошкодження зазнав капітан команди Сергій Цой.
Матч з перших хвилин проходив у доволі високому темпі, переважно у рівній боротьбі. Перший небезпечний момент мали саме футболісти Кристала. Станіслав-Нурі Малиш традиційно пішов у штрафну площу суперника на подачу кутового. Подача завершилася скиданням на дальню стійку, де саме Малишу не вистачило лічених сантиметрів аби відкрити рахунок. Запоріжці відповіли доволі швидко. Подача з правого флангу призвела до удару головою, при цьому нападник господарів знаходився в ідеальній позицій по центру воріт і тільки фантастична реакція Ібрагіма Суаіба врятувала херсонців від пропущеного голу. Ця атака правим флангом не стала тривожним дзвіночком для наших захисників, як підсумок на 22 хвилині саме справа металурги виконали простріл до воротарського майданчика Кристала, а Олександр Яровенко у боротьбі зумів заштовхати м’яча у ворота — 1:0.
Пропустивши гол Кристал дещо активізувався, збільшив швидкість та більше контролював гру, але в підсумку отримав необов’язковий другий гол. Малиш перебуваючи ближче всіх до власних воріт пішов у обіграш, здавалося вдало, але гравець Металурга ззаду затримав Станіслава-Нурі за допомогою рук, м’яч підхопив Яровенко, та вийшовши віч-на-віч з Суаібом точно пробив у кут воріт- 2:0.
У другому таймі кристалівці мали ігрову перевагу та зуміли створити ряд небезпечних моментів біля воріт Металурга. Найреальнішу нагоду втратив Мартян. Отримавши передачу від Гливого Віктор опинився віч-на-віч з воротарем господарів, але затягнув з ударом, захисники встигли завадити пробити більш точно і м’яч пройшов у сантиметрах від стійки.
За 15 хвилин до завершення матчу херсонці опинилися у більшості. Другу жовту картку отримав Юрій Сачко. На жаль на штурм у заключні хвилини сил у нашої команди залишалося не багато. Одна з подач кутового завершилася сумбуром біля воріт Варцаби, м’яч застряг поміж гравців у воротарській площі, але тут найспритнішими виявилися захисники Металурга.
Кристал продемонструвавши непогану гру все ж поступився у Запоріжжі чим загострив боротьбу за друге місце та дозволив відірватися Кремню на комфортні п’ять очок.
Календар третього кола буде сформовано після того як свої матчі у 18 турі зіграють всі команди. У будь-якому випадку наступний матч Кристал проведе 13 квітня на власному полі. Суперником стане команда, що посяде за підсумками другого кола 9 місце.