Сергій Шевцов про перемогу у Кубку Криму та майбутні плани МФК “Кристал” Херсон

21 Березня 2019 11:57

Директор та виконуючий обов’язки головного тренера МФК “Кристал” Херсон Сергій Шевцов дав оцінку виступам команди у Кубку Криму та розповів про майбутні плани кристалівців
– Сергію Анатолійовичу, як ви оцінюєте виступ “Кристала” у Кубку Криму?
– Оцінюю наш виступ позитивно, оскільки “Кристал” переміг у турнірі, обігравши у фіналі, принципового суперника. Звісно, не потрібно впадати в ейфорію, наприклад, матч з “Таврією” зіграли не дуже впевнено, багато чого не виходило, хоча, можна списати це на розуміння того, що турнірне завдання виходу з групи було вирішене в перших двох матчах. Загалом, вдячний хлопцям за перемогу в Кубку Криму та високу самовіддачу.
– Які сильні та слабкі сторони можете відмітити у грі команди на Кубку Криму?
– Непоганий рівень загальної фізичної підготовки. Враховуючи нестандартні розміри футбольного поля, у матчі проти новотроїцької “Таврії” вибрали швидкісну та агресивну манеру гри, постійно грали в активному відборі, не дозволили супернику нічого створювати та, зрештою, впевнено перемогли.
До мінусів можна віднести те, що не всі наші лідери знаходяться зараз в оптимальній формі Крім того рівень реалізація моментів незадовільний. Вимушено доводилося “тосувати” склад. Через пошкодження не зіграв у турнірі наш центральний захисник Микола Жовтюк. Ставили у склад Євгена Меженського та Павла Корякіна, хочемо, щоб ці гравці робили кроки вперед у своїй майстерності. Корякін тільки перейшов до нас з полтавської “Ворскли” U-19, тому хочемо, щоб Павло швидше адаптувався до стилю гри команди. Крім того, хочеться бачити більше впевненості та управління захистом від воротарів, але недоліки у цьому компоненті пояснюються тим, що нам поки не вдалося знайти тренера воротарів. Є певна невизначеність зі складом, оскільки Ілля Шевцов наразі не має контракту з клубом, тому на турнірі він зіграв обмежену кількість хвилин. В нього є цікаві пропозиції з інших клубів. Подальше співробітництво Іллі з “Кристалом” залишається під питанням.
– Чи слід очікувати якість кадрові зміни у складі команди до поновлення Чемпіонату?
– Ми кожного дня працюємо над пошуком кадрового підсилення для клубу. Наразі нам потрібно по одному гравцю в кожну позицію. З воротарем Ібрагімом Суаібом контракт вже підписано, залишилося визначитися ще з одним претендентом на цю позицію. Крім того, зміни будуть також і в тренерському штабі. Поповнення вже є. Більш детально ми повідомимо про це у найближчі дні. Вакантною досі залишається посада тренера воротарів, адже на початку року було припинено співпрацю з Андрієм Лазарчуком.
– Чи заплановано проведення контрольних матчів перед Чемпіонатом?
– Так. Зіграємо ще два контрольних матчі. Команді перед чемпіонатом потрібно переходити зі штучного на натуральне трав’яне покриття. 24 березня вирушаємо до Одеси на гру з “Чорноморцем” U-21, а на 28 чи 29 березня ще шукаємо суперника.
– Дякую