Херсонський «Дніпро» в серії буллітів переграв «Донбас»

31 Січня 2019 11:16

Донеччани перервали 17-матчеву переможну серію

30 січня в Херсоні пройшов центральний матч 34-го туру Української хокейної ліги – Парі-Матч, в якому лідер чемпіонату херсонський «Дніпро» приймав на своєму майданчику найближчого переслідувача в особі «Донбасу».

У першому періоді команди придивлялися один до одного, приділяючи увагу, перш за все, обороні власних воріт. Трохи краще виглядали підопічні Сергія Вітера, але господарі стримували атаку супротивника.

У схожому ключі пройшла і друга 20-хвилинка. Гострі гольові моменти створювалися не так часто, як цього б хотіли рядові вболівальники хокею. Неточність спортсменів і надійна гра Олега Петрова і Богдана Дьяченка в рамці залишили глядачів без голів і в другому періоді.

Такі матчі завжди закінчуються на першій шайбі, потім – справжній трилер з непередбачуваним фіналом. Саме так і сталося в Херсоні. Спершу гості завдяки влучному удару Владислава Гончара вирвалися вперед. Але через 14 секунд прийшла відповідь від «Дніпра» – Ілля Декало потужно вистрілив з синьої лінії і потрапив точно в ціль. І тут же «Донбас» забиває вдруге: Володимир Романенко самостійно розібрався біля воріт суперника і кинув повз Олега Петрова – 1:2.

Господарі великими силами пішли в атаку, і могли поплатитися за це – донеччани кілька разів тікали від захисту супротивника, але не могли закинути шайбу в третій раз. Херсонці в свою чергу бажаного домоглися, коли реалізували подвійну більшість: завершив затяжну комбінацію Руслан Ромащенко. До кінця періоду обидва клуби так і не забили.

В овертаймі глядачі на «Фаворит-Арені» стали свідками справжніх гойдалок, де відзначитися могла кожна команда. Однак долю протистояння спортсмени таки з’ясовували в серії післяматчевих буллітів. І тут у господарів залишилося більше сил і нервів – «Дніпро» двічі закинув у ворота Дьяченка, в той час як Олег Петров лише одного разу не виручив своїх партнерів.

3:2 – «Дніпро» зберігає першу позицію в регулярному чемпіонаті і відривається від донеччан на чотири очки. Колектив Сергія Вітера вперше за два з половиною місяці програв в регулярній першості.

«Дніпро» – «Донбас» 3:2 Б (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 Гончаров (Ігнатенко, Захаров), 41:34. 1:1 Декало (Золотухін, Білоусов), 41:46. 1:2 Романенко, 43:05. 2:2 Ромащенко (Бондаренко, Дунаєв – більш. 2), 55:59.

 «Дніпро»: Петров (Сурканов); Білоусов – Декало, Будько – Пугачов, Шулешов – Сірченко, Матусевич – Черемнов; Жвачкін (А) – Дунаєв – Золотухін, Бондаренко – Ромащенко (А) – Коваленко, Матвієнко – Коляда – Макарицький, Тимченко – Брага – Целогородцев.

«Донбас»: Дьяченко (Костенко); Сильницький – Романенко, Гончаров – Ігнатенко, Жовнір – Григор’єв, Александров – Мостовий; Лялька (А) – Мазур – Коренчук (А), Пуголовкін – Захаров (К) – Косіиков, Манукян – Смирнов – Разумов, Луговий – Свищев – Денискин.

Джерело: Сайт УХЛ