Тарифи на тепло для херсонців зросли на 25%

19 Грудня 2018 07:29
У Херсоні міському комунальному підприємству “Херсонтеплоенерго” затвердили нові тарифи для населення на теплову енергію та послугу з централізованого опалення, збільшивши їх на 25%.

khoda.gov.ua

Відповідне рішення прийняв у вівторок на своєму засіданні виконком Херсонської міської ради після розгляду питання “Про встановлення тарифів міському комунальному підприємству (МКП) “Херсонтеплоенерго” на теплову енергію та послугу з централізованого опалення, що надається населенню, теплоенергію для потреб релігійних організацій, бюджетних установ та інших споживачів Херсона”, –  повідомляє Укрінформ.

“Вартість газу зросла на 24%. Я пропоную зупинитися на цифрі 25% (зростання тарифу на тепло — ред.) для населення”, — сказав під час обговорення відповідного питання головуючий на засіданні виконкому міський голова Володимир Миколаєнко.

Що ж до інших споживачів, то, як було повідомлено на засіданні виконкому, для них тариф на тепло від МКП “Херсонтеплоенерго” зросте на 42%.

Як заявив міський голова, для бюджетних установ “ми вже в повному обсязі будемо відшкодовувати (з міського бюджету зростання тарифу — ред.)”.

Члени виконкому під час голосування з цього питання виключною більшістю присутніх на засіданні підтримали рішення про підвищення тарифів.

Як повідомлялося, найбільшими теплопостачальними підприємствами Херсона є державне АТ “Херсонська ТЕЦ” та комунальне МКП “Херсонтеплоенерго”. Від Херсонської ТЕЦ обігріваються у місті в опалювальний сезон 576 багатоповерхових будинків, а МКП “Херсонтеплоенерго” обігріває 562 багатоповерхових будинки.