На Херсонщині відновили роботу школи і дитсадки закриті через викиди на “Титані”

28 Вересня 2018 11:59
На Херсонщині всі школи і дитсадки в Каланчацькому і Чаплинському районах, які знаходяться в зоні впливу заводу “Титан” і через викиди призупинили навчання, наразі повністю відновили роботу і працюють у звичному режимі.

Про це розповів у четвер у розмові з кореспондентом Укрінформу директор Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

“По всіх цих закладах – і школах, і дитсадках повністю відновлено навчальний процес. Діти включилися в навчальний процес спокійно. З педагогами все нормально, працюють”, – розповів Криницький.

За його словами, навчальний процес для учнів цих шкіл практично не припинявся, попри те, що офіційно було оголошено про його призупинення. Для учнів, яких вивезли у приморське місто-курорт Скадовськ на оздоровлення, було організовано навчальний процес на базі шкіл Скадовська. А ті діти, які не захотіли залишати свої населені пункти і їхати на оздоровлення у Скадовськ (чи цього не захотіли їхні батьки), хоч і не ходили до школи, але продовжували навчання дистанційно.

Що ж до дошкільнят, то, як повідомив Криницький, освітній процес для них було повністю призупинено – як для тих, кого вивезли на оздоровлення в Скадовськ, так і для тих, які залишилися вдома.

Як повідомив керівник Департаменту оcвіти, нaуки та молоді, із Скадовська після оздоровлення повернулися у вказані населені пункти Каланчацького і Чаплинського районів загалом 407 дітей – школярів і дошкільнят.

Криницький зазначив, що призупинення освітнього процесу у школах і дитсадках населених пунктів, постраждалих від викидів кримського заводу “Титан”, не призведе до перенесення там канікул чи зменшення їх часу.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Криму в місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом був зафіксований факт хімічного забруднення з території окупованого Криму, а саме із заводу “Титан”. Це призвело до різкого погіршення здоров’я місцевих жителів і особливо дітей. Було прийнято рішення призупинити освітній процес в школах та дитячих садках.

Загалом на відпочинок і оздоровлення з населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, що знаходяться у зоні ураження кримського “Титану”, виїхали майже 530 дітей і дорослих.