Керівник аеропорту розповів, чому з Херсона до Любліна будуть летіти, а не їхати

18 Червня 2018 10:26

Регулярні авіарейси з Херсона у польське місто Люблін, що розпочалися 15 червня, будуть користуватися попитом серед громадян, адже по ціні вони цілком конкурентні з відповідними автобусними рейсами, а у часі та зручностях є значно виграшними.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів директор комунального підприємства Херсонської обласної ради “Херсонські авіалінії” Віталій Кучерук.

“Ці авіарейси користуватимуться попитом, ми прорахували все це. Ціна квитків (на літак із Херсона до Любліна. – Ред.) від 1300 гривень. Це ціна цілком конкурентна з автобусом, проте автобусом треба їхати 24 години, перетинати кордон, що дуже важко. А цим рейсом за 1 годину 30 хвилин – і ти вже у Польщі”, – розповів Кучерук.

Він також зазначив, що залученню пасажирів на авіарейси сприятиме також і розвинена інфраструктура люблінського аеропорту.

“Там всередині (аеропорту – ред.) залізниця є – тобто, ти можеш поїхати залізницею по всій Польщі. Дуже великий транзит – усі сучасні лоукости прилітають. І сучасний великий автобан, яким можна доїхати до Варшави. Тобто, там хороші комунікації”, – сказав керівник херсонського аеропорту.