Херсонський суд продовжив арешт відомому колаборанту

1 Червня 2018 07:07

Фото Івана Антипенка

Слідчий суддя Херсонського міського суду Дмитро Гонтар розглянув клопотання слідчого СБУ в АР Крим (дислокується в Херсоні) про продовження строку тримання під вартою екс-«заступника міністра спорту» Криму Фаруха Камалова. Суд ухвалив продовжити тримання під вартою до 22 червня 2018 року. Про це повідомляє сайт суду.

Нагадаємо, Фарух Камалов підозрюється в тому, що, перебуваючи на посаді «заступника міністра спорту Республіки Крим», умисно вчиняв дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України та надавав допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України). За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Як писав «День», Камалов перебував на посаді «заступника міністра спорту Республіки Крим» із 21 квітня 2015 по 21 квітня 2016 року. На сьогодні Камалов входить до складу робочої групи з розробки державної програми «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим», а також обіймає посаду секретаря та заступника голови з правової роботи регіонального відділення Загальноросійської громадсько-державної організаціїї «Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту России». Ця організація займається допризовною підготовкою молоді, головна її мета — сприяння зміцненню обороноздатності РФ.

2 лютого 2018 року Фарух Камалов був затриманий на КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом співробітниками главку СБУ в АР Крим.

Іван АНТИПЕНКО, «День»