Ректора Херсонської державної морської академії не допустили до виборів

17 Січня 2018 11:30

ФОТО KMA.KS.UA

Кадрова комісія Міністерства освіти і науки України відмовила в участі у чергових виборах ректора Херсонської державної морської академії (ХДМА) нині чинному ректорові Володимиру Ходаковському. Про це йдеться у відкритому листі колективу ХДМА до Президента України.

Офіційною причиною стала ч. 2 ст. 42 Закону України «Про вищу освіту», згідно з якою Ходаковському відмовлено в участі у виборах ректора, оскільки він у період 1990—1991 років працював секретарем Херсонського обкому КПРС. У листі до Президента колектив академії висловлює обурення рішенням МОН і вказує на підтримку кандидатури Ходаковського з боку працівників академії та міжнародних партнерів вишу, а також вказує на професійні заслуги чинного ректора.

Вибори ректора ХДМА відбудуться 13 лютого цього року. Херсонські ЗМІ називають кілька кандидатур, які можуть претендувати на посаду. Це очільник Херсонського училища рибної промисловості Костянтин Стасюк, перший проректор ХДМА Лілія Куликова, а також колишній начальник морського коледжу (структурний підрозділ ХДМА), а нині чиновник ОДА Сергій Тригуб.

ДОВІДКА «Дня»

Херсонська державна морська академія — це вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації. Сьогодні ХДМА є одним із найпопулярніших вишів України, який готує фахівців повного спектра плавальних, суднобудівних та морських робітничих спеціальностей Заклад заснований 1834 року. В академії навчаються понад п’ять тисяч студентів. Навчальний заклад складається із трьох структурних підрозділів: Професійно-морського ліцею ХДМА, Морського коледжу ХДМА і власне Академії.

Іван АНТИПЕНКО, «День»