Жителі Херсонської області заборгували майже 359 млн грн за послуги ЖКГ [Інфографіка]

12 Січня 2018 10:22

Тарифи на послуги ЖКГ в Україні звично зростають і не всі в країні готові повною мірою сплатити нові платіжки. «Слово і Діло» аналізувало, скільки українці заборгували за комуналку за підсумками 11 місяців 2017 року й скільки субсидій отримують.

За підсумками січня-листопада минулого року заборгованість населення за послуги житлово-комунального господарства склала 27,1 млрд грн. При цьому найбільш проблемною виявилася Дніпропетровська область, жителі якої заборгували 4 млрд грн, на другому місці – Харківська область з боргом 4 млрд, на третьому – Київ (3,6 млрд). Найменший борг зафіксований у жителів Кіровоградської області – 109,4 млн грн. Єдиною областю, де є переплата за послуги ЖКГ, стала Івано-Франківська.

На субсидії, призначені для відшкодування витрат на оплату комуналки, за 11 місяців держава виділила 3,7 млрд грн. Найбільше – 254,9 млн грн субсидій – отримали в Дніпропетровській області, у Львівській – 246,1 млн, майже 222 млн грн виділили жителям Харківської області. Найнижчий рівень субсидування зафіксований у Миколаївській області.

Відзначимо, що при цьому в Миколаївській області також зберігається найнижчий рівень заборгованості з виплати зарплат (до 10 млн грн). Така ж ситуація в Закарпатській, Чернівецькій та Запорізькій областях. Найгірші справи в Луганській області, де борг за зарплату склав понад 500 млн грн. Загалом,борг із виплати зарплати українцям склав 2,6 млрд грн.

Жителі Херсонської області заборгували за послуги ЖКГ 358,9 млн грн.  Херсонщина отримала 81,1 млн грн субсидій. 

Детальніше – на інфографіці.