100-річний ювілей ХДУ без ректора

16 листопадаа 2017 08:22

ФОТО MAPIO.NET

Цього листопада Херсонський державний університет відзначає 100 років діяльності. З нагоди цієї дати у виші відбуваються святкові заходи: наукові конференції, концерти, студентські флешмоби, профорієнтаційні заходи та інші.

До ювілею університету припала ще одна подія. Наприкінці жовтня заяву про звільнення «за згодою сторін» написав уже екс-ректор ХДУ Василь Стратонов. Невдовзі на сайті Міносвіти з’явилося оголошення про конкурс на посаду ректора ХДУ. У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менше ніж десять років. Строк подання заяв — два місяці з дня опублікування оголошення. Вибори ректора орієнтовно відбудуться в середині лютого 2018 року.

Нагадаємо, колишній декан юридичного факультету Василь Стратонов став ректором ХДУ під час виборів у червні 2015 року. Він був єдиним претендентом на посаду. Головного конкурента Стратонова Олександра Ходосовцева не допустили до виборів. Тоді Стратонов набрав 358 із 359 необхідних голосів «за». Кандидатуру Стратонова підтримував колишній очільник кафедри інформатики ХДУ, народний депутат України Олександр Співаковський. Як повідомляють джерела в ХДУ, останнім часом відносини між Стратоновим та Співаковським погіршилися, що стало однією з причин звільнення ректора.

Іван АНТИПЕНКО, «День»