У Херсоні відкрито меморіальний комплекс іудейського праведника раббі Гілеля

4 Серпня 2017 14:28

3 серпня у Херсоні урочисто відкрили меморіальний комплекс раббі Гілеля – відомого іудейського праведника, який свого часу був пов’язаний із Херсонщиною.

За словами Головного рабина Херсона та Херсонської області Йосефа-Іцхака Вольфа, відкриття цього комплексу – знаменна подія для усієї єврейської громади міста.

“Ми щиро віримо, що відтепер наше місто під особливим захистом. Меморіальний комплекс раббі Гілелю – своєрідний талісман, місце, де кожен, незалежно від віросповідання, зможе попросити у праведника допомоги і отримати її” – зазначив він.

У свою чергу, міський голова, який також взяв участь в урочистостях відзначив, що зроблено дійсно гарну справу, і висловив сподівання, що Херсон стане одним із місць паломництва.

Довідка. Раббі Гілель народився у місті Хомец, Білорусія, в 1795 році. Більше 20-ти років раббі Гілель був рабином і главою єврейського суду у місті Бобруйську. Раббі Гілель, щорічно їздив у єврейські землеробські колонії Херсонської губернії, де став духовним наставником євреїв-хліборобів. Влітку 1864 року, 69-річний раббі Гілель занедужав та помер у місті Херсоні.