Життя занадто коротке, щоб отруювати свій організм шкідливою їжею.
Якщо ви справді піклуєтесь про своє здоров’я, то краще забути про цю їжу.
Плавлений сир
Плавлений сир – це не зовсім сир, як би безглуздо не звучало. Його роблять із сирних відходів та змішують із різними молочними продуктами та харчовими барвниками і додатками.
У таких сирках – надзвичайно багато жиру та натрію, тож така закуска може вплинути на роботу серця. До того ж, фосфатні добавки, які там містяться, позначаються на роботі нирок та порушують баланс кальцію у кістках.
Маргарин
Вчені не раз вже довели, що цей тип жирів – найнебезпечніший з усіх відомих. Він може привести до ожиріння, хвороби печінки, цукрового діабету та навіть раку.
Ласощі “без цукру”
Продукти, які маркуються як такі, що без цукру, містять в собі штучні замінники. Це синтетичні сполуки, яких організм просто не бачить та не перетравлює.
Такі продукти можуть спровокувати розвиток депресії, гормональний дизбаланс і навіть руйнування нервових клітин.
Хліб
Ніхто не забороняє вам їсти хліб чи, до прикладу, робити його самому. Тут справа йде про бромат калію, який не дуже совісні пекарні використовують у випічці.
Багато досліджень доводять, що ця речовина може викликати рак. Деякі виробники у США навіть позначають це на етикетках. Тож краще ретельно перевіряти склад випічки, яку ви купуєте.
Поп-корн для мікрохвильової печі
В складі цієї, на перший погляд, звичайної кукурудзи, можна знайти дуже небезпечний елемент – перфтороктанова сульфонова кислота. Це канцероген, який використовують для обробки внутрішнії стінок пакетів, аби зернята не прилипали.
Ця сполука порушує роботу щитовидної залози та впливає на репродуктивну функцію людей.