Яблука – унікальний продукт для нашого здоров’я, адже в ньому міститься дуже багато корисних речовин.
М’якоть яблук багата на клітковину, органічні кислоти, калій, фосфор, магній, натрій, сірка, алюміній, бор, ванадій, залізо, йод, мідь, молібден, нікель, фтор, хром та цинк.
Шкірка яблук містить флавоноїди, а в насінні – до 15% жирної олії.
В магазинах та на ринках краще вибирати не дуже привабливі плоди, адже в них набагато більше корисних речовин, ніж у блискучих та великих.
Науково доведено, що регулярне вживання яблук зупиняє ріст ракових клітин в кишечнику та печінці. Часто лікарі рекомендують пацієнтам із проблемами з травленням з’їдати кілька свіжих яблук натщесерце
Окрім того, яблука допомагають при переїданні. Кілька шматків зеленого яблука допоможуть подолати важкість у шлунку.