Сонячні панелі робитимуть у Херсоні

12 Травня 2017 06:24

ФОТО ОЛЕГА НИЧА

Минулого року, під час проведення у Херсоні III Балтійсько-Чорноморського економічного форуму, міський голова Володимир Миколаєнко, президент Литовської конфедерації відновлювальної енергетики Мартінас Негявічус та директор Херсонської поліграфічної фабрики Олег Довбиш підписали меморандум щодо організації на виробничих площах херсонського підприємства спільного виробництва обладнання для сонячної енергетики.

Днями у місті Вільнюс відбулась спільна предметна нарада херсонських керівників проекту із запуску виробництва сонячних панелей та керівництва однієї з та найпотужніших копаній у галузі їх виробництва в Литві.

Як повідомляє управління громадських зав’язків Херсонської міської ради, у ході зустрічі відпрацювали технологічну карту та склали календарний план запуску виробництва у Херсоні. Також визначено чіткі строки підготовки виробничої бази на території Херсонської поліграфічної фабрики, навчання персоналу та запуску спільного виробництва сонячних панелей.

Як зазначають учасники наради у Вільнюсі, модель, яка буде випускатись у Херсоні за якістю входять до п’ятірки найкращих у світі. На підставі відпрацьованої моделі спільного україно-литовського виробництва доля національної української складової у готовій продукції буде перевищувати 50%.

Іван АНТИПЕНКО, «День»