Сьогодні херсонці мають змогу долучитися до всесвітньої Години Землі

25 Березня 2017 12:40

Сьогодні, 25 березня, о 20.30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Минулого року до Години Землі приєдналися понад 7000 міст у 172 країнах світу. В Україні до кампанії долучилися близько 75 міст та містечок.

Цього року, окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.

Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі – Всесвітнього фонду природи (WWF).