У Бериславському районі створять історико-культурний заповідник «Амадока»

27 Грудня 2016 13:44
Григоріє-Бізюків монастир, с. Червоний Маяк / thecity.com.ua

Григоріє-Бізюків монастир, с. Червоний Маяк / thecity.com.ua

На Херсонщині буде проведено заходи щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури та створено історико-культурний заповідник.

Про це розповіла начальник управління культури облдержадміністрації Світлана Думинська під час засідання колегії ОДА.

Згідно з Програмою економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2017 рік у сфері культури і духовності, головними цілями є поліпшення матеріальної бази закладів культури і мистецтва та їх технічного оснащення, створення умов для творчого розвитку та підвищення культурного рівня населення області.

Для розвитку та збереження пам’яток археології національного значення у с.Червоний Маяк Бериславського району будуть проведені науково-рятувальні археологічні роботи на пам’ятках національного значення. На цьому ж місці планується утворити історико-культурний заповідник «Амадока».

В області будуть проведені заходи щодо поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури та створено мережу бібліотек із публічним доступом до Інтернету в Генічеському, Верхньорогачицькому, Високопільському районах, інформують у ХОДА.

«Важливо відновити та провести ремонтні роботи у закладах культури області, які є осередками духовного збагачення та творчого розвитку наших мешканців Херсонщини», – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Джерело: Таврія24