Будувати газогін до Генічеська почнуть у 2017

27 Грудня 2016 07:20

8f443bc3-360a-4c6c-a1a5-e8cfcb4b554c_w610_r1_sРоботи з будівництва газопроводу до міста Генічеськ на Херсонщині, який з’єднає місцеву газотранспортну мережу Генічеського району з єдиною газотранспортною системою України, розпочнуться вже у 2017 році.

Про це поінформував в.о. заступника голови Херсонської облдержадміністрації Олександр Адамчик, повідомляє Укрінформ.

“Будівництво газопроводу “Генічеськ – Асканія-Нова”, проект якого презентував “Укртрансгаз”, займе приблизно 2-3 роки… Розпочнемо безпосередньо роботи по цьому газопроводу в 2017 році”, – сказав Адамчик.

За його словами, обласна влада і влада міста Генічеськ та Генічеського району закладають на 2017 рік до обласного бюджету, бюджетів міста Генічеськ та Генічеського району загалом 1,5 млн гривень для співфінансування робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва цього газопроводу.

Для вирішення проблеми із газопостачанням Генічеського району в осінньо-зимовий період пропонувалося збудувати магістральний газопровід проектним тиском 5,5 МПа “Енергодар-Верхній Рогачик-Нижні Сірогози-Іванівка-Новотроїцьке Херсонської області”, з продовженням будівництва відрізку магістрального газопроводу із смт Новотроїцьке до смт Новоолексіївка та розподільчого газопроводу до м. Генічеськ. Також розглядалися ще два варіанти: будівництво розподільчого міжселищного газопроводу від ГРС смт Червоний Чабан Каланчацького району Херсонщини до м. Генічеськ та будівництво розподільчого міжселищного газопроводу від ГРС смт Якимівка Запорізької області до м. Генічеськ.