У Херсоні буде Центр реабілітації для учасників АТО

21 Грудня 2016 07:20
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Бюджету він обійдеться в понад 17 мільйонів гривень.

На базі комунального закладу «Херсонський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни» планується створення Центру медичної реабілітації учасників антитерористичної операції. Про це йдеться в додатках до проекту Програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2017 рік.

Реалізація проекту запланована на 2017 — 2018 роки і коштуватиме 17 мільйонів 407 тисяч гривень. Наступного року на Центр реабілітації планують витратити 5 млн 157 тис., із яких 4,6 мільйона — кошти державного бюджету і 515 тисяч — обласного. За передбачені кошти в обласному госпіталі інвалідів та ветеранів війни планують зробити капітальний ремонт будівлі фізіотерапевтичного відділення, придбати сучасне лікувально-діагностичне медичне обладнання. У госпіталі хочуть створити умови для лікування та реабілітації ветеранів війни та учасників АТО загальною кількістю не менше ніж 1000 осіб на рік.

Програму економічного, соціального та культурного розвитку депутати обласної ради ухвалюватимуть на черговій сесії 23 грудня.

Іван АНТИПЕНКО, «День»