3,8 мільйона на інформаційний простір Херсонщини

16 Грудня 2016 09:01
ФОТО WIKIMAPIA.ORG

ФОТО WIKIMAPIA.ORG

3,8 мільйона на інформаційний простір планують надати депутати Херсонської облради 2017 року. Деякі пункти викликають запитання.

Таку суму зазначено у проекті Програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017 — 2020 роки, який розміщено на сайті обласної ради. В переліку заходів щодо підвищення рівня інформаційної безпеки найбільше коштів заплановано витратити на забезпечення переходу на цифрове мовлення, відновлення українського мовлення на території «білих плям», де відсутній національний мовник, а також у зонах окупованого російськими каналами телерадіопростору. Йдеться про проведення робіт з визначення за допомогою спеціалізованого обладнання зони телевізійного цифрового покриття, щоби виявити в ньому «білі плями» на території області. На це з обласного бюджету передбачають 1,1 мільйона гривень.

На цьому раніше наголошувала начальник Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА Ольга САВЕНКО в коментарі «Дню». За її словами, необхідно провести моніторинг щодо прийому цифрового сигналу по всій області, щоби після відключення аналогового мовлення Херсонщина не залишилася без національних телеканалів і радіосигналу у віддалених районах.

На проведення інформаційної кампанії серед населення щодо прийому програм українських мовників шляхом організації call-центрів планують витратити 190 тисяч гривень, 38 тисяч із яких очікують залучити з місцевих бюджетів.

Крім того, обласна влада планує продовжити практику фінансування ЗМІ різних форм власності для інформування про свою діяльність, незважаючи на критику такого підходу з боку окремих ЗМІ. Зокрема, для інформування населення про патріотичне виховання, ідеологічні питання, історичні та державні свята, спортивні заходи, просування реформ у різних галузях, соціальну політику держави, енергоефективність та інші теми місцевим ЗМІ з обласного бюджету планують надати 865 тисяч гривень.

Ще один пункт Програми, який викликав запитання, стосується облаштування «вільного Wi-Fi-доступу для користувачів у будівлі обласної державної адміністрації та на прилеглій території». На це депутати планують надати 300 тисяч гривень бюджетних коштів.

Програму розвитку інформаційного простору ухвалюватимуть на сесії обласної ради, яка має розпочатися 23 грудня.

Іван АНТИПЕНКО, «День»