Херсонському державному університету — виповнилось 99

20 листопадаа 2016 14:22

s-99-1Одному з найстаріших на теренах області вищому навчальному закладу – Херсонському державному університету — виповнилось 99! 14 листопада з нагоди річниці від дня його заснування відбулася низка урочистих заходів.

Саме у цей день у 1917 році розпочалися перші заняття у тодішньому Юр’ївському вчительському інституті (нині – ХДУ).

Сьогодні у його стінах здобувають вищу освіту близько 7 тисяч студентів – на стаціонарній, заочній формах навчання, у докторнатурі й аспірантурі. 600 педагогів-науковців дають академічні знання, займаються науковим пошуком і рухають науку вперед.

З самого ранку 14 листопада у холі головного корпусу студентів, викладачів та співробітників зустрічали творчі колективи факультету культури і мистецтв. Вони дарували всім музичні вітання та створювали святкову атмосферу.

Згодом у конференц-залі університету відбулося урочисте розширене засідання ректорату. Адміністрація вишу привітала колектив навчального закладу і висловила вдячність за плідну роботу та внесок кожного у розвиток і процвітання Херсонського державного університету.

До свята у народному зразковому музеї історії підготували тематичну виставку «ХДУ–99!». На відкриття завітали ректор Василь Стратонов, проректор з наукової роботи Сергій Омельчук, проректор з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова, радник ректора Юрій Бєляєв, завідувач кафедри світової літератури та культури імені проф.О.Мішукова Ніна Ільїнська, завідувач кафедри філософії та соціально-гуманітарних наук Ірина Поліщук та провідний фахівець сектору сприяння працевлаштуванню студентів і випускників Тетяна Осауленко.

Протягом трьох тижнів усі охочі матимуть змогу відвідати експозицію, де представлені світлини видатних викладачів, відомих випускників вишу різних років – Героїв Радянського Союзу, народних та заслужених вчителів, заслужених артистів, науковців, письменників, спортсменів, громадських діячів. Також на виставці можна побачити книги, монографії, буклети, енциклопедії, які розповідають про історію створення та діяльність сучасного Херсонського державного університету, починаючи з перших «Записок Херсонського інституту народної освіти» (1926 року). Рідкісні фотокартки з фондів музею різних років ілюструють навчально-виховний процес у виші та цікаве студентське життя.

Долучилася до привітань й молодь ХДУ. За ініціативи студентського парламенту та Первинної профспілкової організації студентів вони влаштували святковий хореографічний флешмоб у ТРЦ «Фабрика». Талановиті студенти вкотре довели, що вони успішні не тільки у навчанні, а й у творчості.

Наразі урочистості з нагоди 99-ї річниці від дня заснування Херсонського державного університету тривають. Протягом листопада на студентів та викладачів чекає ще чимало цікавих заходів.

s-99-4