Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала список оброблених м’ясних продуктів, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин в організмі. Вчені навіть порівняли їх з миш’яком і азбестом.
Перед продажем м’ясо коптять, солять і змішують з хімічними речовинами. Після цього, м`ясопродукт має таке ж згубний вплив на організм, як алкоголь і тютюн.
Грунтуючись на результатах міжнародних досліджень, наукові співробітники стверджують, що шинка, бекон, салямі, бургери, хот-доги і сосиски – викликають онкозахворювання.
Дивно, що “чорний список” поповнило і всіма улюблене свіже червоне м’ясо. Воно є повноцінним джерелом білка і необхідних вітамінів, заліза і цинку, але в той же час продукт містить багато канцерогенних речовин.
Британські вчені підсумували, якщо споживання такого м’яса скоротити до 20 г в день, то від раку можна врятувати життя 20 тисяч пацієнтів.