В області відбудуться навчання з медичної допомоги

9 Жовтня 2014 10:26
8607_thumbЗ 10 по 11 жовтня в області проходитимуть спеціалізовані навчання з домедичної та медичної допомоги на засадах державно-громадського партнерства у випадках масового ураження людей внаслідок терористичних актів.
Перший етап – навчання волонтерів методам надання медичної допомоги, відбудеться 10 жовтня з 10.00 до 14.00 на майданчику перед кінотеатром «Ювійлейний». Під час навчань буде на практиці опрацьовано заходи з надання домедичної допомоги постраждалим у разі скоєння теракту, зокрема, винесення постраждалих з осередку ураження, медичне сортування, тимчасова зупинка кровотечі, серцево-легенева реанімація, імобілізація, допомога при спинномозковій травмі, психологічна підтримка.
Другий етап – практичні дії органів управління та сил цивільного захисту (медичної служби) у співпраці із громадськими організаціями та добровольцями (волонтерами) у випадку масового ураження людей під час терористичних актів, відбудеться 11 жовтня з 10.00 до 14.00  на території готелю «Лілея» у Херсоні, пров. 2-й Слобідський, 119. У рамках навчань буде відпрацьовано організацію оповіщення населення, розвідки місцевості, пошуку та евакуації постраждалих у безпечні райони, надання постраждалим медичної допомоги, а також локалізації та ліквідації пожежі тощо.