Херсонці щонеділі виходять на марш “За єдність України!”

7 Жовтня 2014 12:44
o0Xuq4fnyPA

Фото: Себастьяна Біронта

У Херсоні щонеділі проходить мирна хода на підтримку неподільності України. Минулої неділі у місті відбувся п’ятий марш “За єдність України”. За оцінкою організаторів учора в акції взяли участь близько 500 осіб.

Учасники акції прийшли з жовто-блакитними та червоно-чорними стягами, плакатами з проукраїнськими закликами українською та російською мовами. “Зупиніть Путіна, він загрожує небезпеці усього світу!”, “Армії України — реформи! Совкових солдафонів — в утиль історії!”, “Путіну потрібен хаос в Україні, а п’ятій колоні — реванш!”, “Матері Росії! Скільки ж коштує ваш Путін, що ви так покірливо віддаєте на його примхливі ігри життя своїх синів?”, — написано на плакатах російською.

0kOa7t5vCsQ

Фото: Себастьяна Біронта

“У мирній ході беруть участь люди з активною громадянською позицією, різного віку і соціального статусу — ті, хто від самого початку вийшли на Майдан, — розповідає одна з організаторів акції, Євгенія Мироненко. — Найголовнішим посланням акції є те, що Херсон — це Україна, що тут мешкають проукраїнські люди. Закиди про те, що Херсон готується прийняти Путіна є неправдивим”.

За задумом херсонських активістів, акції не є одноразовими: вони проходитимуть у Херсоні щотижня. Перший марш відбувся 7 вересня.

Джерело: Gazeta.ua