Кавою можна не тільки зігрітися в холодну пору, а й освіжитися у спеку. Додавши лід та інші продукти для створення смаку, вийде напій, котрий подають у модних дорогих кафе. А так кав’ярня може бути у кожного вдома.
Молоко з кавовим льодом
Інгредієнти:
Розчинна кава – 5 ч. Л.
Цукор – 5 ч. Л.
Ванілін – 1 щіпка
Вода – 250 мл
Молоко – 250 мл
Приготування:
Залити цукор і каву окропом, перемішати.
Дати трохи охолонути, додати ванілін і вилити в формочки для льоду. Поставити в морозильну камеру.
Насипати кавовий лід у склянки, залити холодним молоком.
Поставити в холодильник на 10-15 хвилин, щоб лід злегка підтанув і змішався з молоком.
Кавовий молочний коктейль
Інгредієнти:
Кава з льодом – 1 скл.
Молоко – 1 скл.
Кавове морозиво – 2 скл.
Ванільне морозиво – 1 скл.
Лід – 4 кубики
Кориця – за смаком
Цукор – за смаком
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси.
Перед подачею трохи намочити водою краї келихів і обсипати їх сумішшю цукру з корицею.
Акуратно розлити кавовий коктейль в келихи і подавати до столу.
Домашній холодний капучіно
Інгредієнти:
Молоко – 1 скл.
Шоколадний сироп – 1 ст. л.
Розчинна кава (порошок) – 1 ч. л.
Лід – 2 кубика
Цукор – за смаком
Кориця – до смаку
Приготування:
У блендері з’єднати молоко, шоколадний сироп, каву і лід.
Збивати до утворення піни. Потім додати за смаком цукор.
Розливаємо напій в келихи і прикрасити корицею. Відразу подавати до столу.
Кава з льодом по-тайськи
Інгредієнти:
Зварена міцна кава – 4 скл.
Вершки – 2 скл.
Згущене молоко – ¾ скл.
Цукор – 3 ст. л.
Мелений кардамон – 2 ч. Л.
Дрібно мелений мигдаль – ¼ ч. л.
Колотий або заморожений дрібними кубиками лід – за смаком
Приготування:
Потавити каструлю на середній вогонь. Налити в неї вершки, додати цукор і кардамон.
Чекати поки вершки тільки почнуть закипати, і відразу вимкнути вогонь.
Дати настоятися 15 хвилин під кришкою. Потім додати мелений мигдаль.
Перед подачею наповнити 4 склянки льодом, додати порівну ароматизовані вершки.
Зверху акуратно налити в склянки каву.
Апельсинова кава з льодом
Інгредієнти:
Свіжовичавлений сік 2 апельсинів
Цедра (шматочки) 2 вижатих апельсинів
Вода – 1 скл.
Цукор – 1 скл.
Холодна кава – 4 склянки
Приготування:
Закласти шматочки апельсинової цедри в каструлю з водою і цукром.
Кип’ятити все протягом 5 хвилин. Прибрати шматочки цедри і охолодити сироп.
Потім змішати апельсиновий сік з кавою і сиропом.
Налити апельсинову каву у високі келихи і зверху покласти подрібнений лід.
Прикрасити все часточкою апельсина.
Кавовий смузі
Інгредієнти:
Свіжозаварена і охолоджена кава еспресо – 250 мл
Невеликий банан – 1 шт
Знежирений йогурт – 250 мл
Кориця – ¼ ч. л.
Какао-порошок – ½ ст. л.
Приготування:
Зробити пюре з банана. Додати йогурт і збити.
Налити свіжозаварену каву і ще раз збити.
Насипати какао і корицю до смаку.